Hovedinnhold

Krisen i Brann: - Dette handler om mer enn fotball

Skarsfjord: - Må være europeisk rekord

KRISE: BA illustrerer Brann-krisen på følgende måte. Keeper Håkon Opdal scoret selvmål på Hønefoss mandag, og mener det er for enkelt å lage mål på Brann. Foto: BA/Scanpix
KRISE: BA illustrerer Brann-krisen på følgende måte. Keeper Håkon Opdal scoret selvmål på Hønefoss mandag, og mener det er for enkelt å lage mål på Brann. Foto: BA/Scanpix
HØNEFOSS (VG Nett) Annenhver sjanse ender med Brann-baklengs. I Bergen går nedrykksfaren tungt inn på folket.

Denne saken handler om:

Fotball på VG LIVE

  • Se alt av norsk toppfotball på >vglive.no i 2010
  • Landslaget, eliteserien, cupen, 1.divisjon og eliteserien kvinner.
  • >Få tilgang hele sesongen for kroner 599.

Brann-krisen vies stor oppmerksomhet på Bergensavisens forside tirsdag. Inne i en stor, svart firkant kan man lese avisens egen stillingsannonse:

Norges for tiden dårligste eliteserielag søker trener, sportssjef, daglig leder, banemester, et forsvar, stabil midtbane og spisser som scorer mål. Lønn: Som fortjent. Bill.mrk. KRISE.

- Det er ikke ofte vi tar slike grep, men nå handler dette om mye mer enn fotball. Situasjonen er så alvorlig, ikke bare resultatmessig, men også i forhold til at treneren forlater klubben og at det er kort tid siden andre sentrale personer i Brann-organisasjon byttet roller, sier ansvarlig redaktør i BA, Anders Nyland, til VG Nett.

VG Nett-leser:
Jeg tror selv bergensmedia begynner å bli riktig forbannet nå. Kan bli mye «moro» i avisene i ukene/månedene som kommer.
Diskuter her!

Les også:Opdal: - Ekstremt skuffet over meg selv

Han opplever nå at stort sett hele byen er engasjert i Brann-krisen - også de som vanligvis ikke bryr seg om laget som liker å omtale seg som Bergens stolhet.

- Dette handler om byidentitet, byfølelse og stolthet. Det er mye følelser inne i bildet, og mange er sterkt engasjert, sier Nyland.

VGTV:Se alle tabbene i den 13. serierunden!

Brann-fansen var godt representert på AKA Arena i bunnkampen mot Hønefoss mandag, men stemningen sank hos de tilreisende allerede etter et kvarters spill. Mot slutten ble Bataljonen vitner til at Hønefoss-fansen sang «rykker ned, rykker ned, rykker ned».

BRANN I TRØBBEL: Bjørnar Holmviks gest taler for seg selv. Foto: Scanpix
BRANN I TRØBBEL: Bjørnar Holmviks gest taler for seg selv. Foto: Scanpix

VG-børsen viser at Branns motstandere har scoret 23 mål på 44 sjanser mot bergenserne denne sesongen. Den samme statistikken viser at Brann faktisk skaper flest sjanser av alle lagene i eliteserien med 5,38 muligheter per kamp i snitt.

Les også:Opdals kjempebrøler gjorde vondt verre for Brann

- Europeisk rekord

Rune Skarsfjords gutter er med andre ord det laget det er lettest å score mål på i eliteserien, samtidig som Brann-spillerne trenger flest sjanser av alle for å score mål.

- Dette må jo være europeisk rekord, sier Skarsfjord når VG Nett konfronterer han med statistikken.

VG LIVE:Se alle målene fra den 13. serierunden!

Historien gjentok seg på Hønefoss mandag. Hjemmelaget skapte ifølge VGs eliteguide kun tre målsjanser, og de to scoringene kom etter selvmål fra Håkon Opdal og Bjørnar Holmvik.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix


- At det kom to dødballmål nå, er litt spesielt. I en periode fikk vi en del baklengs etter spill og innlegg. På faste situasjoner er det noe mer tilfeldig. I tillegg var de to målene litt spesielle. Det er brutalt å få to sånne, sier Skarsfjord.

- De har vel én sjanse i løpet av 90 minutter. Scoringene er jo ikke målsjanser, sier Erik Huseklepp til VG Nett.

VG Manager:Sjekk status for ditt lag her!

- For lett å score på Brann

Håkon Opdal var Brann-spillernes talsmann under Nilsen-avgangen forrige uke. I går måtte han svare på spørsmål om hva som skjedde da han mistet en løs corner mellom hanskene og sendte Hønefoss i tet. Han har følgende kommentar til at annenhver sjanse ender med baklengsmål for Brann:

- Spesielt tidlig i sesongen hadde vi litt det samme problemet som vi sliter med offensivt. Vi jobber ikke godt nok sammen. Da slipper vi til sjanser, og de er ofte veldig store. Det er altfor lett å score på Brann, sier Opdal til VG Nett.

Les også:Nå drømmer Brann-fansen om Helstad-retur

Landslagsspiller Huseklepp står med kun to scoringer i eliteserien denne sesongen. På Hønefoss var han aldri i nærheten av nettsus nummer tre for året, og måtte trist konstatere at marerittstatistikken lever videre.

Artikkelen fortsetter under bildet!

TUNGE TIDER: Håkon Opdal måtte tåle 2-0-tap i bunnkampen på Hønefoss. Foto: Scanpix
TUNGE TIDER: Håkon Opdal måtte tåle 2-0-tap i bunnkampen på Hønefoss. Foto: Scanpix


- Vi skal ikke la det gå inn på oss, men dette er tøft mentalt. Hønefoss scoret jo flere mål enn de hadde sjanser, sier Huseklepp.

- Fryktelig

Allerede etter ett minutts spill kunne Rodolph Austin gitt Brann ledelsen mandag, men Hønefoss reddet på streken. Jan Gunnar Solli fikk et godt forsøk blokkert kort tid senere, og etter seks minutters spill mistet Håkon Opdal en corner i eget nett.

Sportsinteressert?Følg VG Nett-sporten på Facebook!

Da også Bjørnar Holmvik scoret selvmål kort tid senere, føltes det nærmest umulig for Brann-spillerne å reise seg.

- Vi opptrer fryktelig innenfor egen 16-meter, sier Solli til VG Nett.

Både han og Petter Vaagan Moen fikk sjansen til å redusere, men valgte å spille fra seg ballen i stedet for å skyte fra god posisjon. Sollis forsøk etter 26 minutters spill forsvant forbi foten til Erik Mjelde og ut til utspill fra Thomas Solvoll.

Samleside:VG Nett følger krisen i Brann!

- Jeg er veldig skuffet over det valget. Jeg burde bare klint til, sier Solli.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball