Hovedinnhold

Her burde Guastavino avgjort

* Nilsen etter sjansesløsingen: - Et greit resultat
* Fantomkamp av Haugesund-keeper sikret bortepoeng

BERGEN (VG NETT) (Brann-FKH 0-0) Her sløser Brann bort nok en kjempesjanse - uten at det virker å bekymre trener Steinar Nilsen.

Denne saken handler om:

Hjemmelaget hadde de største sjansene, men godt forsvarsspill og en god Per Morten Kristiansen i FKH-buret sto i mot. Mot slutten hadde Brann mange nesten-sjanser, og et stort spillemessig overtak.

VG LIVE:Les fyldig kampreferat her.

Men unøyaktighet i siste fase av spillet gjorde at det endte målløst på Brann stadion.

- Det er et helt greit resultat. Vi skapte nok til å avgjøre. Det er voldsom vilje utpå der. Keeperen var banens beste, sier Brann-trener Steinar Nilsen.

VGTV:Se sammendrag fra serieåpningen her!

- Brann er et bedre lag enn oss. Vi blir reddet av en god keeper i dag. I andre omgang ble vi kjørt over av Brann, så vi skremmer nok ikke mange. Men vi viser god vilje og trøkk. Vi får ta med oss det positive, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

VG Nett-leser:
Takk til Haugesund for en fin åpning på TL 2010, synd dere ikke putta et mål og gjorde ydmykelsen av dette patetiske Brann laget komplett!
Diskutér her.

Ujevn bane

Den tidlige seriestarten kombinert med langvarig snødekke i Bergen har gjort sitt til at gressmatten på Stadion har sett bedre dager. Utover kampen ble det veldig ujevnt, noe Diego Guastavino fikk erfare.

Sportsinteressert?Følg VG Nett-sporten på Facebook.

I AKSJON: Branns Erik Huseklepp klarte ikke å senke Haugesund. Foto: Scanpix
I AKSJON: Branns Erik Huseklepp klarte ikke å senke Haugesund. Foto: Scanpix

Etter 77 minutter kom Erik Huseklepp fint gjennom på kanten, og i midten løp en umarkert Guastavino.

Det lave innlegget fra Huseklepp spretter på det ujevne underlaget, og gjør at Guastavino må bruke en berøring for å få kontroll på ballen.

VGTV:Se sjansen til Guastavino her.

Det er nok til at FKHs-keeper Per Morten Kristiansen får kastet seg ned å blokkert sjansen. Etter 86 minutter fikk innbytter David Nielsen sjansen på en heading etter innlegg fra Cato Guntveit.

VGTV:Se headingen til Nielsen her.

Kristiansen var nok en gang med på notene, og holdt ballen i fast grep på streken. Branns spillere og supportere jublet for scoring, men ballen var aldri inne.

- Dette var utrolig gøy. At det skulle ende sånn her hadde jeg ikke trodd. Den redningen av Guastavino-sjansen var vel den beste. Den som endte opp på streken ser bedre ut enn den er, sier Kristiansen.

VGTV:Se intervju med Haugesund-keeperen her.

VG LIVE:Følg alt av norsk toppfotball. Kjøp tilgang her.

God beinparade

Første omgang bar preg av at dette var den første kampen i årets eliteserie. Begge lag opptrådte nervøst, og feilpasningen sto i kø. Omgangens eneste sjanse kom etter 43 minutter, på et frispark fra Huseklepp.

Ballen gikk over FKH-forsvaret, og på bakre stolpe stupte Rodolph Austin frem og headet ballen mot mål. Men en vanvittig beinparade fra FKHs-keeper Kristiansen fikk avverget ledelse til hjemmelaget.

VGTV:Se Austins sjanse her.

Brann slo mye langt tidvis, men de gangene de tok ned ballen å spilte hadde de et klart spillemessig overtak. FKH på sin side var kontringsvillige, men klarte ikke å utnytte sjansene som bydde seg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball