Hovedinnhold

Hat trick på NI minutter!

MOLDE (VG Nett) (Molde - Brann 5-2) Mame Biram Diouf trengte 27 minutter på å senke Brann. Da hadde han allerede scoret fire mål.

Denne saken handler om:

VGLIVE!
Referat og levende bilder fra kampen

På stadion satt en rekke klubber og så spissens fantastiske forestilling. Men Mame Biram vet ikke hva søndagens scoringsshow kan bidra til.

- Om fremtiden er det ingen som har fortalt meg noe som helst. Jeg hører ting i media, men aldri noe selv, sier firemålsscoreren til VG Nett.

Molde-trener Kjell Jonevret er ikke tvil om at Diouf snart forsvinner fra klubben.

- Mame er veldig god. Han er ikke ferdigutviklet ennå, men jeg ser ingen spiss i Norge som er bedre for øyeblikket. I hvert fall ingen med samme potensiale. Etter denne kampen er det vel bare å takke ham for at vi har fåt jobbe sammen i to og et halvt år. Det har vært kjempegøy, men jeg ser ingen mulighet til at vi får beholde ham. Det var noen på tribunen, og de har penger. De er dumme i hodet om de ikke bruker dem. Han er herlig. Riktig herlig, sier Jonevret etter kampen.

- I'm not bad. I'm good, er heltens egen, korte oppsummering.

VGLIVE!
Intervju med Jonevret

Brann-trener Nilsen etter kampen

Brutalt show

Bare 22 sekunder var spilt da spissen fra Senegal åpnet kontoen. Kristjan Örn Sigurdsson klarte aldri å klarere et svakt oppspill. Han prøvde å heade ballen mot Håkon Opdal, men Mame Biram Diouf var allerede på vei mot Branns mål. Han la ballen til rette med eget hode, før han plasserte den enkelt bak Opdal.

Like etterpå headet Eirik Bakke ballen i Moldes mål, men noe tvilsomt ble scoringen annullert. Etter seks minutt doblet hjemmelaget ledelsen, etter en velkjent senegalesisk kombinasjon. Makhtar Thiouné slo en millimeterpresis pasning forbi Brann-forsvaret. Mame Biram Diouf dukket opp og satte ballen bak Opdal.

Listefeber:
Hvem blir toppscorer?

2-0 sto seg ikke lenge. Tre minutter senere slo Daniel Berg Hestad inn et innlegg fra høyre. Mame raget høyest og headet inn sitt tredje for dagen.

SUPER-MAME: Mame Biram Diouf senket Brann på egenhånd. Foto: Scanpix
SUPER-MAME: Mame Biram Diouf senket Brann på egenhånd. Foto: Scanpix


VG Nett følger:
Norsk eliteserie

Fire sjanser, fire mål

Molde var dødelig effektive i 1. omgang. I det 27. minutt hadde Pape Pate Diouf ballen inne i Branns 16-meter. Etter litt om og men fikk han slått ballen til navnebror Mame, som skjøt via et Brann-bein og i mål. På hans fjerde sjanse for dagen.

Fem minutter senere ble Mame revet ned i Branns 16-meter av Sævarsson. Publikum ropte på straffe, men dommer Øvrebø lot spillet gå.

Nå reiser eliteseriens toppscorer på ferie til Nice i sør-Frankrike.

- Det er ikke planlagt noen møter, men man vet aldri hvem som dukker opp når jeg er på ferie, sier Diouf til VG Nett.

VG Debatt:
«For ei pissing. Latterlig og tenke på lønnen til enkelte av disse Brann spillerne.»
Diskuter her!

To overtids-mål

Men det var ikke bare Diouf som showet på Aker Stadion. Erik Huseklepp ville også være med. Like etter hvilen fikk han en fin pasning frå innbytter David Nielsen. Huseklepp lobbet ballen elegant over Knut Dørum Lillebakk - nesten en kopi av scoringen han satte inn mot Stabæk.

VGLIVE!

Huseklepps trøstemål mot Molde

Huseklepps lobb mot Stabæk

På overtid reduserte Armann Björnsson etter et fint innlegg fra Azar Karadas. Men dette var Moldes kveld. Enda lenger ut i overtiden la Pape Pate Diouf på til 5-2.

Dermed har Molde scoret 20 mål på de siste fem kampene mot Brann.

Kompisen Mame Biram Diouf ble byttet ut etter 70 minutter. Han er nå elitseriens toppscorer med 12 mål.

Til tross for at det var representanter fra flere utenlandske klubber til stede da Mame Biram Diouf herjet med Brann i kveld, vil ikke Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen si så veldig mye.

- Så vidt jeg vet var det ingen agenter her for å se på Mame. Jeg har i hvert fall ikke hørt noe, og vi har ikke fått noen nye formelle bud heller. Vi får fortelle ting til pressen når det skjer noe, men vi har ingenting å komme med nå, kommenterer Jacobsen.

ÉN TO TRE FIRE: Mame Biram Diouf rundspilte Brann i første omgang. Foto: VGLIVE
ÉN TO TRE FIRE: Mame Biram Diouf rundspilte Brann i første omgang. Foto: VGLIVE

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball