Hovedinnhold

Dommeren beklaget i natt

SITUASJONEN: Bildet viser tydellig hvordan LSKs Kasey Wehrman kommer for sent inn i situasjonen og feller Martin Andresen. I bakgrunnen dommer Tom Henning Øvrebø. Foto: Fredrik Solstad
SITUASJONEN: Bildet viser tydellig hvordan LSKs Kasey Wehrman kommer for sent inn i situasjonen og feller Martin Andresen. I bakgrunnen dommer Tom Henning Øvrebø. Foto: Fredrik Solstad
LILLESTRØM (VG) Etter å ha sett denne episoden på video gjentatte ganger i natt, la dommer Tom Henning Øvrebø seg flat.

Denne saken handler om:Les også: - Rösler kan ikke reglene

- Videobildene gir ikke den fulle oversikten, men bare taklingen til Wehrman er nok rød i seg selv. Og da føles det som rødt kort, og det er for ille. Jeg tok nok feil, sier Øvrebø til VG om situasjonen etter 41 minutter i den TV-sendte matchen fra Åråsen.

- Ville preget kampen

Landslagskaptein Martin Andresen vippet ballen gjennom til seg selv, noen meter inn på Lillestrøms banehalvdel, men ble felt stygt av Kasey Wehrman.

Øvrebø dro frem det gule kortet.

Andresen raste - og måtte dras vekk av lagkompis Ragnvald Soma midt i den kraftige utskjellingen av Nordstrand-dommeren.

Etter kampslutt tok Øvrebø imot pressen. Da var han usikker på om han gjorde rett. Den tvilen var eliminert etter å ha sett episoden åtte-ti ganger på video i natt:

- Hvis Lillestrøm måtte spilt over en omgang med bare ti mann, hadde det preget kampen, slår Øvrebø fast.

- Et soleklart rødt kort. Jeg hadde kommet helt alene med keeper. Wehrman sparket meg ned helt bevisst - og skulle vært vist rett ut, sier Andresen.

- Jeg måtte ta ham, hvis ikke hadde han vært alene gjennom, sa Wehrman til VG i garderoben i går.

Like etter formulerte han seg noe annerledes, og nektet å innrømme at han tok Andresen med vilje:

- Jeg skled, men trodde jeg kunne ta ballen, forklarer australieren.

Han har uansett ikke særlig mye sans for Andresen. Det var ikke den eneste duellen de var innblandet i, selv om de fleste av dem var verbale.

Kranglet

Og det fortsatte etter kampslutt - se bare her:

- Han er en god spiller, men han klager på at han skal ha frispark hele tiden. Til slutt sa jeg: «Hvem f... tror du at du er, Pelé?»

- Wehrman klarer ikke å finne på kommentarer der og da, men må finne dem på etter kampen, kontrer Andresen, som mener LSK-spilleren er kjent i Fotball-Norge som «en kranglebøtte».

- Wehrman er en spillertype som bare krangler, slåss, lager frispark og stykker opp spillet, mener Martin Andresen.

- Elendig

Han hadde ikke mye skryt å gi til Tom Henning Øvrebø heller.

- Han var elendig i hele kampen, sier Andresen uten å nøle.

- Martin må få lov til å mene at jeg var drita dårlig, sier Øvrebø.

Og etter matchen var det de to lagenes trenere som kranglet. Mons Ivar Mjelde slår fast at det burde vært et klart rødt kort til Wehrman - og at LSK-trener Uwe Rösler ikke kan fotballreglene som mener noe annet.

- Gult kort er riktig. Martin Andresen var på vei bort fra mål, og dessuten var det en LSK-spiller bak, sier Rösler - og legger til dette om landslagskapteinens oppførsel.

- Som spiller i England lærte jeg aldri å kreve gult kort eller frispark mot motspillere. Kanskje Martin ikke var lenge nok i England?

Men Rösler var selvsagt fornøyd i går, selv om Lillestrøm merkelig nok ga fra seg initiativet etter pause.

Men nye sprell fra Lillestrøms 41-årige keeper Claus Reitmaier forhindret at Brann utlignet Ragnvald Somas selvmål etter 28 minutter.

RIS OG ROS: Martin Andresen raste mot dommer Tom Henning Øvrebø under søndagens kamp på Åråsen. Nå roser Brann-spilleren dommeren for at han i gårsdagens VG innrømmet at han hadde tatt feil. Foto: Fredrik Solstad
RIS OG ROS: Martin Andresen raste mot dommer Tom Henning Øvrebø under søndagens kamp på Åråsen. Nå roser Brann-spilleren dommeren for at han i gårsdagens VG innrømmet at han hadde tatt feil. Foto: Fredrik Solstad

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball