Hovedinnhold

Brann-duo forklarte seg: – Ingen ønsker at dette skal skje igjen

<p>MØTTE LEDELSEN: Brann-keeper Piotr Leciejewski på vei av banen etter bortekampen mot Sandnes Ulf forrige sesong.</p>

MØTTE LEDELSEN: Brann-keeper Piotr Leciejewski på vei av banen etter bortekampen mot Sandnes Ulf forrige sesong.

Foto: Carina Johansen, NTB scanpix
Kristoffer Barmen (22) og Piotr Leciejewski (30) straffes ikke av Brann-ledelsen etter å ha glemt tiden og mistet spillermøtet foran treningskampen mot Sogndal lørdag.

Denne saken handler om:

– Dette får ikke andre konsekvenser enn at spillerne nok opplevde det å ikke få spille samt medieoppmerksomheten som en konsekvens, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt til VG.

Bergens Tidende skriver at Barmen og Leciejewski møtte Soltvedt etter mandagens trening. Sportssjefen beskriver møtet som «bra» og mener saken nå er ute av verden.

– Spillerne fikk komme med sin forklaring, og vi er enige om å gå videre. Det er i utgangspunktet en alvorlig hendelse, men grunnen til den alvorlige hendelsen er ikke så alvorlig, sier Soltvedt.

Bakgrunn: To spillere kalles inn på teppet etter «alvorlig hendelse»

Møtte ikke opp

Både keeper Leciejewski og Barmen stilte til frokost lørdag morgen, men glemte tiden tilbake på hotellrommet og møtte ikke til spillermøtet som avtalt klokken 11.30. Brann valgte selv å informere om dette på sin hjemmeside før kampstart på Fosshaugane.

Ifølge Leciejewski ble romkameratene oppringt av keepertrener Dan Riisnes 10-15 minutter etter møtet hadde startet med beskjed om at de da heller ikke trengte å komme.

– Vi har ingen grunn til å tvile på spillernes versjon. Vi mener det var en riktig avgjørelse av trenerteamet ikke å ta de med, sier Soltvedt.

– Hva vil konsekvensen bli dersom noe liknende skjer igjen?

– Det er personellmessige ting jeg ikke vil si så mye om, men det er klart at ingen ønsker dette skal skje igjen. Det er ikke slik vi ønsker å ha det. Det er spillerne veldig godt kjent med.

Oppgitt Barmen

Kristoffer Barmen sier til Bergens Tidende mandag at de to Brann-spillerne rett og slett glemte tiden.

– Man føler seg litt oppgitt når du kommer 10 minutter for sent på jobb, og det blir blåst opp i nasjonale medier.

Rune Soltvedt omtalte selv episoden som «alvorlig» lørdag, og gjentar dette to dager senere. Sportssjefen mener det var korrekt av klubbledelsen å gå ut med at spillerne ikke dukket opp til spillermøtet og at det var aldri ble vurdert et forsøk på å holde episoden internt.

– Man klarer ikke holde en slik sak i Brann internt. Jeg skal ikke legge skjul på at vi hadde klart oss uten medieblesten, men vi hadde ikke sjans til å stoppe det. Vi kunne vært mer presise den dagen det skjedde, men vi hadde fokus på kampen. Spillerne hadde muligheten til å fortelle grunnen selv da de ble spurt, sier Soltvedt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball