Hovedinnhold

Sarpsborg-treneren: - Det så ut som straffe

... men LSK-Magnusson mener han tok ballen

OMDISKUTERT: Sarpsborg-spiss Martin Wiig skulle nok hatt straffe i denne duellen med LSK-keeper Stefan Logi Magnusson. Foto: Jostein Magnussen/VG
OMDISKUTERT: Sarpsborg-spiss Martin Wiig skulle nok hatt straffe i denne duellen med LSK-keeper Stefan Logi Magnusson. Foto: Jostein Magnussen/VG
SARPSBORG (VG Nett) (Sarpsborg 08-Lillestrøm 2-4) Denne duellen mellom Sarpsborgs Martin Wiig og LSK-keeper Stefan Logi Magnusson var det store samtaleemne etter oppgjøret på Sarpsborg stadion.

Denne saken handler om:

Elleve minutter var spilt da Sarpsborg-spissen ble spilt fri, og alene med mål ble Wiig felt av LSK-keeper Stefan Logi Magnusson.

Dommer Kjetil Sælen lot være å blåse på det som så ut som en soleklar straffe.

VG LIVE: Vi fulgte kampen her!

- Martin er klar på at det var straffe, og fra min posisjon ser det også ut som at det var straffe, sier Sarpsborg-trener Roar Johansen til VG Nett.

- Men dommeren har en annen vinkel, og når han ikke blåser, så er det per definisjon ikke straffe. Når det er sagt så mener jeg totalt sett at vi har nok sjanser til å avgjøre denne kampen på egen hånd, fortsetter Sarpsborg-treneren.

LSK-keeperen Stefan Logi Magnusson mente han var først på ballen i duellen med Wiig.

- En riktig avgjørelse av dommeren. Det var helt rent, sier sisteskansen.

- Mange dueller

LSK-trener Henning Berg var litt mer usikker.

- Kanskje var det straffe, kanskje ikke. Hvis dommeren har en annen vinkel, kan det godt hende han blåser. Men dette var ikke en lett kamp å dømme. Det var mange dueller, sier Berg til TV 2.

Teksten fortsetter under bildet!

DOBLET LEDELSEN: Björn Bergmann Sigurdarson sendte LSK opp i en 2-0-ledelse etter kvarteret. Foto: Scanpix
DOBLET LEDELSEN: Björn Bergmann Sigurdarson sendte LSK opp i en 2-0-ledelse etter kvarteret. Foto: Scanpix

Før den omdiskuterte situasjonen, hadde Lillestrøm allerede tatt ledelsen. LSK lå bakpå og kontret. Nosa Igiebor utnyttet dårlig forsvarsspill og satte inn 0-1 i det femte minutt. Det var Lillestrøms første mål på 319 minutter i cup og serie.

På det andre målet var keeper Joacim Heier verken heldig eller dyktig. Björn Bergmann Sigurdarson økte ledelsen.

Første hjemmetap

Sarpsborg skapte mye, men slet med effektiviteten. Først fem minutter etter hvilen kom reduseringen på et skudd fra Joackim Jørgensen.
18 minutter før slutt kom dommer Kjetil Sælen i fokus igjen. Dommeren mente hjemmelagets Øyvind Hoås ble holdt av Frode Kippe.

Straffen satte Morten Giæver i mål.

Interessert i sport? Følg oss på Facebook!

Seks minutter senere blåste Sælen for straffe i andre enden. Situasjonen var nesten identisk med den han lot være å blåse for helt i starten av kampen.

Anthony Ujah satte sitt 9. mål inn for sesongen fra ellevemetersmerket.

Like før slutt var nigerianeren nest sist på ballen da spisskollega Sigurdarson scoret sitt andre mål for kvelden til 4-2.

Med det gikk Sarpsborg 08 på sitt første hjemmetap for sesongen. Etter ni seriekamper ligger laget nå på en syvende plass med 13 poeng.

LSK har på like mange kamper plukket 12 poeng, og ligger på en niende plass.

TAKK, ANTHONEY: LSK-spissen Anthoney Ujah var den store helten blant kanarifansen etter trepoengeren i Sarpsborg. Foto: Scanpix
TAKK, ANTHONEY: LSK-spissen Anthoney Ujah var den store helten blant kanarifansen etter trepoengeren i Sarpsborg. Foto: Scanpix

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball