Hovedinnhold

Drillo: - Trist å se på Rosenborg akkurat nå

RBK-trenerens svar: - Var trist å se landslaget også en periode
RBKs styreleder: Vi begynner allerede å komme litt på hælene

SARPSBORG (VG) (Sarpsborg - Rosenborg 1-1) Rosenborg sliter både med formen og fasongen når en tredjedel av sesongen er spilt. Mandag holdt de såvidt unna for Sarpsborg.

Denne saken handler om:

Fra 1-3-ydmykelsen mot Stabæk 16. mai gikk trønderne til 1-1 og uavgjort mot Sarpsborg i Østfold mandag kveld. Det kunne fort blitt et nytt tap.

VG LIVE: Vi fulgte kampen her!

- Nå kommer ikke RBK seg ut på ballfører langt inne på egen halvdel. De flytter seg sakte. Det er trist å se Rosenborg akkurat nå, meldte TV 2-ekspert og tidligere landslagssjef Egil Olsen da Sarpsborg holdt på å krige inn seiersmålet i en god periode i 2. omgang. Men det ble altså 1-1.

- Rosenborg har levert en så ynkelig 2. omgang at de bør gå i tenkeboksen for å finne ut hva som er galt, sier han videre ifølge tv2.no.

Drillo forsvant kjapt ut av Sarpsborg stadion, men passerte bak ryggen på Rosenborg-trener Per Joar Hansen etterpå, som ble pepret med spørsmål.

- Trist å se landslaget også

Når VG konfronterer Hansen med Drillos utsagn om at det var trist å se på Rosenborg, svarer «Perry»:

- Det var trist å se landslaget også en periode.

Og mer melder han ikke på Drillos kritikk. Men han svarer på alle spørsmål om RBKs situasjon - som har én seier, to tap og én uavgjort på de fire siste.

- Vi er opptatt av å klare å ha to poeng i snitt. Det har vi ikke foreløpig, så det må vi bare jobbe hardt for å få kjørt inn, sier Rosenborg-treneren.

Presset

Han ble pepet ut etter 1-3 for Stabæk 16. mai. Adresseavisen har ment at Perry ikke får til prosjektet om å ta trønderne «tilbake til røttene».

- Folk må lov til å mene akkurat det de vil. At folk kjefter på meg og piper på meg, må jeg ta som trener for laget. Men de må tenke seg om når de piper på eget lag og 20-åringer som gjør det artigste de vil: Å spille for Rosenborg. Hvis de opplever gang på gang å bli pepet ut når de prøver å gjøre sitt beste, er ikke det bra, formaner Per Joar Hansen til klubbens supportere.

- Du føler deg trygg i din jobb?

- Det har jeg ikke tenkt over i det hele tatt. Det spørsmålet er det ikke jeg som eier, sier Perry til VG.

SLAKTER RBK: Egil «Drillo» Olsen var meget kritisk mot RBK da han kommenterte kampen for TV 2. Her er han i samtaler med Alexander Søderlund etter kampen. Foto: NTB Scanpix
SLAKTER RBK: Egil «Drillo» Olsen var meget kritisk mot RBK da han kommenterte kampen for TV 2. Her er han i samtaler med Alexander Søderlund etter kampen. Foto: NTB Scanpix

Sitter trygt

Beslutningen tas av Rosenborgs styreleder Ivar Koteng, som sto i rød piquetskjorte under dressjakken utenfor spillerutgangen ved Sarpsborg stadion etter kampen i går.

- Det har ikke vært noen sånne diskusjoner (om treneren), sier Koteng til VG.

- Er dere fornøyde med det Per Joar Hansen har gjort etter at han overtok?

- Vi har en forventning om å se mer fremgang, i spillestilsmønster. Det er vi enige om, både Perry og vi. Så er det flere årsaker til det.

- Men har du sett den fremgangen fra 2013 til 2014?

- Det er en del som er litt bedre. Jeg synes det.

- Venter du at Rosenborg er et topplag da det drar seg til mot slutten av sesongen?

- Vi begynner allerede å komme litt på hælene, men det kan skje mye ennå. Vi spiller for å vinne hver kamp. Så enkelt er det. Så vi tror vi er et topplag til høsten.

- Vil dere ta en ny vurdering på treneren når det blir fotballferie?

- Uavhengig av om det går bra eller dårlig, så gjør vi en sportslig evaluering midt på sommeren - for å bli bedre. Det har vi plottet inn allerede, sier Ivar Koteng.

Tok ledelsen

Det var Rosenborg som tok ledelsen - og hadde den lenge. Jonas Svensson scoret 1-0-målet etter 29. minutter.

Sarpsborg skapte lite i den første omgangen, men etter drøye 67 minutter utlignet vertene ved Kristoffer Tokstad.

- Det var deilig å score mitt første Tippeliga-mål. Vi skulle gjerne fått en seier, men det var greit med uavgjort, sier målscoreren til TV 2 etter kampen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball