Hovedinnhold

Sandnes-keeper: «Dere vil kanskje skrive at det var en keepertabbe, men det er et soleklart frispark til meg»

**Sandnes Ulf ledet to ganger, men tapte til slutt

ER DETTE FRISPARK?: I denne mener keeper Aslak Falch at han skal ha frispark. Det fikk han ikke. Ballen gikk i mål og Haugesund slo Sandnes Ulf 3-2. Foto: Jan Kåre Ness, NTB Scanpix
ER DETTE FRISPARK?: I denne mener keeper Aslak Falch at han skal ha frispark. Det fikk han ikke. Ballen gikk i mål og Haugesund slo Sandnes Ulf 3-2. Foto: Jan Kåre Ness, NTB Scanpix
HAUGESUND (VG Nett) (Haugesund - Sandnes Ulf 3-2) Sandnes Ulf kjempet tappert og rystet Haugesund i rogalandsderbyet. Hjemmelagets sluttspurt fikk imidlertid laget tilbake på vinnersporet.

Denne saken handler om:

David Myrestam ble helten i Haugesund da han løftet et frispark fra kanten av sekstenmeterstreken og rett i mål bak en sterkt presset og lite heldig Sandnes Ulf-keeper Aslak Falch.

VG Live: Fyldig referat her

- Dere vil kanskje skrive at det var en keepertabbe, men det er et soleklart frispark til meg. Han (Anyora, red.anm.) hopper inni meg med albuen. Det er kjipt at vi taper på denne måten etter en solid bortekamp på en vanskelig bane, sier Sandnes Ulf-keeper Aslak Falch til VG Nett.

- Jeg forsøkte bare å legge skikkelig på keeper, og traff veldig godt. Jeg vet ikke om noen var på den, sier den svenske matchvinneren David Myrestam.

Han får støtte av forsvarskollega Ronny Espedal:

- Han går altfor hardt inn mot keeper, så den skal ikke Aslak ta på sin kappe. Vi blir hardt straffa, sier veteranen.

SCORET: Kristian Gytkjær jubler etter å ha sendt Sandnes Ulf i ledelsen borte mot Sogndal. Foto: Jan Kåre Ness, NTB Scanpix
SCORET: Kristian Gytkjær jubler etter å ha sendt Sandnes Ulf i ledelsen borte mot Sogndal. Foto: Jan Kåre Ness, NTB Scanpix

Sandnes Ulf uten respekt

Men det var bortelaget som startet best, og det med ingrediensene som Haugesund pleier å dominere med på hjemmebane; aggressivitet og oppofrende spill.

Haugesund stormet riktignok i angrep de første minuttene, og kunne med litt hell tatt ledelsen, men det var heller ikke ufortjent da Christian Gytkjær satte tåa på en ball fra Steinthor Thorsteinsson etter 16 minutter. 1-0 til gjestene, og hjemmepublikummet gned seg i øynene.

Sandnes Ulf gikk til kampen i Haugesund med å være det eliteserielaget som har sluppet inn flest mål den første halvtimen av kampene med hele 18 baklengs, og den statistikken ble ytterligere forverret da Haugesund utlignet til 1-1 bare fire minutter senere. Alexander Søderlund brukte litt smartness og stusset ballen pent til Håvard Storbæk. Sistnevnte brukte få touch og plasserte ballen sikkert i mål fra tolv meter.

Men Sandnes Ulf ga seg ikke. Steinthor Thorsteinsson dro seg inn fra venstre kant og skjøt hardt fra kanten av sekstenmeteren, og da ballen gikk via Martin Bjørnbak var keeper Per Morten Kristiansen utspilt.

KUNNE JUBLE TIL SLUTT: Henrik Kjelsrud Johansen og Haugesund kunne juble for tre poeng etter å ha slått Sandnes Ulf 3-2 etter å ha ligget under to ganger. Foto: Jan Kåre Ness, NTB Scanpix
KUNNE JUBLE TIL SLUTT: Henrik Kjelsrud Johansen og Haugesund kunne juble for tre poeng etter å ha slått Sandnes Ulf 3-2 etter å ha ligget under to ganger. Foto: Jan Kåre Ness, NTB Scanpix

Haugesund snudde

Etter hvilen fortsatte Sandnes Ulf å frustere hjemmelaget, men Haugesund skulle slå tilbake. Laget presset Sandnes Ulf stadig lenger tilbake på banen, og fikk uttelling etter 77 minutter.

Henrik Kjelsrud Johansen sto på riktig sted til riktig tid og omsatte Haugesund-trykket i mål fra kort hold.

Sandnes Ulf forsøkte seg på kontringer, men hjemmelaget fikk den avgjørende scoringen til slutt.

David Myrestam brukte venstrefoten og løftet et frispark fra kanten av sekstenmeteren inn midt foran mål - og sterkt presset måtte keeper Aslak Falch se at ballen forsvant rett i nettmaskene.

- Det er vel slik for lag som sliter. Vi må kunne tette bedre igjen bakover på banen, for vi er fornøyde med måten vi fremstår offensivt.

Dermed vant Haugesund en skikkelig slitekamp, og fikk seg en opptur etter to tap. Sandnes Ulf gjorde en hederlig innsats, men må nok en gang se seg slått med knapp margin.

- Det var en hektisk kamp, for Sandnes Ulf var farlige. Det var deilig å snu til seier mot slutten, for det var på tide med en seier igjen, sier keeper Per Morten Kristiansen.

- Det var en lagseier. En skikkelig sliteseier, og det finnes ikke noe bedre enn det, sier Håvard Storbæk, som utlignet til 1-1 i første omgang, og ellers var banens beste.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball