Hovedinnhold

Høiland: - Vi ble snytt for straffe

** Viking vant naboduellen
** Sandnes Ulfs femte kamp uten seier

VILLE HA STRAFFE: Sandnes Ulf-spiller Tommy Høiland roper på straffe, men Svein Oddvar Moen ristet på hodet. Foto: NTB Scanpix
VILLE HA STRAFFE: Sandnes Ulf-spiller Tommy Høiland roper på straffe, men Svein Oddvar Moen ristet på hodet. Foto: NTB Scanpix
SANDNES (VG Nett) (Sandnes Ulf - Viking 0-1) André Danielsen avgjorde naboduellen, men Sandnes Ulfs kontroversielle spiss Tommy Høiland mente Sandnes Ulf ble snytt for straffe.

Denne saken handler om:

Snaue timen ut i kampen gikk Tommy Høiland i bakken i feltet i duell med Indridi Sigurdsson, men dommer Svein Oddvar Moen lot spillet gå - til store protester fra hjemmelaget.

- Det er visst vanskelig for oss å få straffe i år, for det var klar kontakt mellom foten min og Sigurdsson. Jeg kom løpende etter ballen, og han løp rett inn i meg. Soleklart, sier Tommy Høiland.

VG LIVE:  Fyldig referat fra kampen her.

Trener Asle Andersen er lei straffesparkdebatten og vil nødig snakke så mye om situasjonen.

- For meg så det ut som kontakt, strekker han seg til å si.

Vikings midtstopper Johan Lædre Bjørdal er ikke enig.

- Nei, det var ingenting, mener han.

- Perfekt bortekamp

Lædre Bjørdal mener Viking, som er seks poeng bak ligaleder Strømsgodset, spilte en nærmest perfekt bortekamp.

- Vi har fullstendig kontroll, og spiller en fantastisk, prikkfri bortekamp. Vi kunne vunnet 2-0 og 3-0 med sjansene vi hadde, sier Vikings solide midtstopper Johan Lædre Bjørdal.

4969 tilskuere fikk se et typisk lokaloppgjør med dueller og nærspill - men det tok sin tid før sjansene kom.

André Danielsen ble matchvinner med sitt mål ti minutter ut i andre omgang - med sitt velplasserte skudd fra 16 meter.

Det betyr at Viking fikk en hyggelig hjemreise - de snaue ti minuttene det tar fra Sandnes stadion og hjem til Viking stadion.

- Vi hadde ett fokus foran denne kampen, og det var enkelt og greit å gå ut for å vinne. Det klarte vi fullt fortjent, sier Trond Olsen, som selv hadde et skudd i tverrliggeren.

Tett derby

Sandnes Ulf gikk til derbyet med en svak hjemmestatistikk for året. Med ingen hjemmeseirer og kun tre scorede mål på eget gress burde tenningen absolutt være til stede for å snu trenden mot storebror Viking.

Viking ville med seier få heng på lagene på toppen av tabellen, og stod ikke tilbake i duellene på Sandnes stadion. Men sjansene var det langt mellom den første omgangen.

Yann-Erik de Lanlay testet tidlig skuddfoten fra god posisjon for gjestene, mens Tommy Høiland forsøkte seg på motsatt side for Sandnes Ulf - uten å true de to målvaktene i særlig grad.

Danielsen avgjorde

Etter hvilen åpnet kampen seg litt, og Viking tok grep.

Først hamret Trond Olsen ballen i stolpen og ut etter 52 minutter, før André Danielsen fant nettmaskene to minutter senere.

Olsen fikk først muligheten i feltet, før han løftet blikket og fant Danielsen på 16 meter. Han holdt hodet kaldt og plasserte ballen forbi Sean McDermott i Sandnes Ulf-målet.

- Det var spesielt for meg å avgjøre denne kampen som lokal gutt. Det har vært mye støy fra Sandnes Ulf, så det var godt for meg å score vinnermålet. Vi var best fra A til Å og kriget Sandnes Ulf i senk, og har fortsatt heng i toppen av tabellen. En god dag for oss, sier matchvinner André Danielsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball