Hovedinnhold

Sjekk denne Myhre-tabben

**Skadet seg på oppvarming og slapp inn mareritt-mål

(VG Nett) (Viking-Sandefjord 2-2) Thomas Myhre (35) gjorde en real brøler da Viking spilte 2-2 hjemme mot Sandefjord.

Denne saken handler om:

VG LIVE:Slik var Viking-Sandefjord

Han har gjort det før, og i dag var igjen Viking-keeper Thomas Myhre uheldig og udyktig:

Malick Manés skudd fra like utenfor 16-meteren var riktig nok hardt, men gikk rett på Myhre. Keeperen skulle bare sette seg ned og ta ballen fast grep. Utrolig nok klarte han i stedet å fomle ballen i mål til 1-0 for Sandefjord.

VG LIVE:Se tabbemålet her!

Da var det spilt knappe 12 minutter i Stavanger. Etter kampen var det en skuffet Myhre som møtte pressen.

- Jeg tok et leddbånd i hånda under oppvarmingen. Det er sannsynligvis røket, men det er ikke derfor jeg slipper inn målet, for å si det sånn. Det er klart at det er mitt ansvar. Det er et skudd jeg selvfølgelig skal ta. Det er ikke noe å si på det, sier Myhre til TV 2 Sporten.

VG Nett-leser:
- Lurer på hvor mange ganger Myhre skal få sjansen til å drite seg ut før Viking ledelsen sier at nok er nok?
Diskutér tabben og kampen her!

Helter og syndere

Myhre benyttet samtidig anledningen til å påpeke hvor utsatt hans hverdag som målvakt er.

- Dere snakker bare med meg når jeg har gjort en slik glipp. Hvis du vet hvordan fotball fungerer, så vil keepere gjøre feil. Så er det om å gjøre å gjøre færrest mulig. Jeg må si at jeg synes ikke det har vært så galt. På 23 kamper har jeg gjort to eller tre stykker. Det er alltid kjedelig når det skjer. Det synes veldig godt når vi gjør feil. Sånn er det bare. Det er de forutsetningene vi lever under, og det har vi valgt selv, så det er det ikke noe å si på det, sier Myhre, før han konkluderer:

- Vi er heltene hvis vi redder, og synderne hvis vi slipper inn.

I dag måtte Myhre gå av banen med senket hode og påta seg sistnevnte merkelapp.

Mané var mannen

MANÉT TIL KAMP: Malick Mané (til høyre) dro med seg Sandefjord-laget i dagens kamp mot Indridi Sigurdsson og Viking, men en sen utligning gjorde at det endte 2-2. Foto: Scanpix
MANÉT TIL KAMP: Malick Mané (til høyre) dro med seg Sandefjord-laget i dagens kamp mot Indridi Sigurdsson og Viking, men en sen utligning gjorde at det endte 2-2. Foto: Scanpix

Sandefjord rystet Viking hele den første halve timen av dagens kamp, men det var hjemmelaget som kom til kampens første sjanse.

VG LIVE:Se alle høydepunktene fra kampen her

Allerede etter 40 sekunder kom Alexander Ødegaard seg fri ute på venstresiden. Han slo inn foran mål, hvor nylig landslagsuttatte Espen Bugge Pettersen bokset ballen rett i bena på Vikings Peter Ijeh. Spissen virket imidlertid ikke særlig forberedt på dét, og klarte ikke å sette avslutningen på mål.

VG LIVE:Se sjansen her!

Derfra handlet det meste om Sandefjord. Malick Mané var en konstant trussel, og scoringen hans i det 12. minutt er allerede omtalt.

Likevel ble det aldri mer enn farlig innlegg og avslutninger fra distanse for bortelaget, men de virket å ha kontroll den første drøye halvtimen.

VG LIVE:Se alle målene fra 23. serierunde her

Tidlig i dusjen

Viking-benken gjorde så grep, og erstattet Vidar Nisja med Jone Samuelsen. Det virket å være en ekstra innpisker for Viking-spillerne, som de siste ti minuttene av omgangen klarte å heve seg betraktelig.

Det ga også betaling: Få sekunder før pause ble et frispark fra Tomasz Sokolowski klarert rett i luften av Sandefjords Marciano. Håkon Skogseid plukket opp ballen og forsøkte et innlegg, men sleivet i stedet ballen i mål til 1-1.

Scoringen var heldig, men Viking var tilbake i kampen.

VG LIVE:Se scoringen her!
Avstemning:Prøvde Skogseid å score, eller var det et innlegg?

Sen utligning

Utover i 2. omgang virket Viking å kontrollere kampen, men det var Sandefjord som fikk scoringen. Igjen var Malick Mané sentral. Han satte fart mot Vikings 16-meter og dro på seg hele tre spillere. Det ga rom for Erik Mjelde, som fikk avslutte fra 16 meter. Skuddet traff innsiden av stolpen og gikk ut, men på returen var Fenan Salcinovic på plass og ga Sandefjord 2-1.

VG LIVE:Se scoringen her!

Like før slutt klarte Peter Ijeh å utligne til 2-2 da han headet en corner i mål, hvilket reddet noe av æren for Viking og Myhre.

VG LIVE:Se scoringen her!

- Vi får selvfølgelig et lit trasig mål imot, men kommer i hvert fall tilbake og viser moral. Alt i alt er vi likevel ikke fornøyde med det vi presterer i dag, sier Viking-assistent Roger Nilsen etter 2-2-kampen.

VG LIVE:Se intervjuet med Nilsen her

Trenerkollega Patrick Walker var naturlig nok misfornøyd med at seieren glapp få minutter før slutt.

- Jeg er litt skuffet over at vi mister seieren på slutten, for vi hadde en veldig fin 2. omgang, synes jeg. Målet på slutten skuffer meg. Vi gir bort en billig corner, og målet kommer ut av ingen ting, sier Sandefjord-trener Patrick Walker.

VG LIVE:Se intervjuet med Walker her

Resultatet gjør at Viking blir stående på 31 poeng og 7. plass i eliteserien. Sandefjord er nummer ni med 29 poeng.

SE, HAN SCORER IJEHN! Peter Ijeh setter ballen bak Espen Bugge Pettersen og utligner til 2-2. Foto: Scanpix
SE, HAN SCORER IJEHN! Peter Ijeh setter ballen bak Espen Bugge Pettersen og utligner til 2-2. Foto: Scanpix

VG LIVE: Se alle eliteseriekamper direkte resten av sesongen.
Bestill her!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball