Hovedinnhold

Bugge Pettersen: - Kastes til ulvene med en gang

Keeperkjempen har skrevet under for Molde

TIDEN VAR INNE: Espen Bugge Pettersen følte timingen var riktig for et klubbskifte, men innrømmer det vil bli tøft å forlate Sandefjord. Foto: Scanpix
TIDEN VAR INNE: Espen Bugge Pettersen følte timingen var riktig for et klubbskifte, men innrømmer det vil bli tøft å forlate Sandefjord. Foto: Scanpix
(VG Nett) Når Molde-spillerne reiser til Bergen for å møte Brann i morgen, er det med Espen Bugge Pettersen (30) i troppen.

Denne saken handler om:

- Det går fort dette her, det er kamp allerede i morgen. Jeg blir kastet til ulvene, smiler han overfor VG Nett.

Følte tiden var inne

Sandefjords keeper gjennom åtte år har bestemt seg for å slite ut keeperhanskene et annet sted, og valget falt på Molde.

- Det var det beste alternativet. Timingen var riktig i forhold til et klubbskifte for meg nå, sier han.

- Jeg valgte å gå i dette vinduet, selv om jeg kunne ventet til etter sesongen. Men da lever man mer i uvisshet, fortsetter keeperen.

Pettersen har satt navnet sitt på en kontrakt som binder ham til Molde for 3,5 år.

- Molde er en klubb med ambisjoner. De ser oppover på tabellen, og med dem vil jeg ha mulighet til å ende på en topp fem-plassering. Kanskje ikke i år, men i fremtiden, sier han.

Les også:Bugge Pettersen vil vekk

- Har fått vist meg frem

Også karrieremessig er klubbskiftet et markant hopp for Bugge Pettersen.

- Det er et steg oppover, sier han.

Som keeper for eliteseriens desiderte bunnlag, har Bugge Pettersen hatt nok å henge fingrene i mellom stengene.

- Det har vært mye å gjøre. Men samtidig har jeg fått vist meg fram. Selv om oppgaven innimellom har vært håpløs, føler jeg at jeg har gjort det bra, sier han.

Les også:Bugge Pettersen ønsker Drillo-sjanse

Håper fremdeles på landslaget

Mange trodde navnet Espen Bugge Pettersen ville bli opplest da Egil «Drillo» Olsen presenterte sin landslagstropp mot Frankrike i august, men det skjedde ikke.

- Jeg hadde jo håpet å bli tatt ut, men det er han som tar ut troppen, og han mener tydeligvis at Jon (Knudsen) og Rune (Almenning Jarstein) er bedre enn meg, sier han.

Les også:Sandefjords keeperkjempe storspilte

Men håpet om landslagsspill er ikke borte for mannen som har en kamp notert med flagget på brystet.

- Jeg skal bare jobbe på videre, og håpe at jeg får sjansen neste gang, sier han.

Les også:Bugge Pettersen slanket bort åtte kilo på fem uker

- Vil bli spesielt

Bugge Pettersen har 245 kamper notert for Sandefjord. Og sisteskansen innrømmer at det vil bli vemodig å reise fra Komplett.no Arena.

- Jeg har jo lang fartstid. Det vil bli spesielt. Jeg har gode kompiser her, og jeg har alltid hatt en god tone med administrasjonen, gjennom alle år. Men jeg må være profesjonell, og se på dette som en jobb. Innen fotballen er jeg en vare, og må styre følelsene deretter, sier han.

NB! Samtidig som Bugge Pettersen ble presentert som Molde-spiller, ble det også klart at Baye Djiby Fall blir i klubben ut sesongen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball