Hovedinnhold

Argentinsk stjerne ville kjøpe Sandefjord

ØNSKET Å KJØPE: Terje Liverød (midten) og Matias Almeyda (høyre) ville kjøpe seg inn i Sandefjord, men fikk nei. Torgeir Bjarmann (venstre) lot Almeyda prøve seg som spiller i Lyn, men klubben fant til slutt ut at argentineren ikke lenger var god nok. Foto: VG, Mattis Sandblad
ØNSKET Å KJØPE: Terje Liverød (midten) og Matias Almeyda (høyre) ville kjøpe seg inn i Sandefjord, men fikk nei. Torgeir Bjarmann (venstre) lot Almeyda prøve seg som spiller i Lyn, men klubben fant til slutt ut at argentineren ikke lenger var god nok. Foto: VG, Mattis Sandblad
Med en sekk full av fotballmillioner og lovnader om søramerikanske spillere forsøkte Terje Liverød og hans argentinske venn Matias Almeyda i sommer å kjøpe opp Sandefjord fotballklubb.

Denne saken handler om:

Styremedlem i Sandefjord:
- Jeg kan love at vi ikke selger til ham

Det var i forkant av klubbens hjemmekamp mot Lillestrøm 1. juli Liverød tok kontakt med ledelsen i Sandefjord Fotball AS, og ba om et møte. Med seg til hvalfangerbyen tok han med seg den tidligere argentinske landslagsspilleren Matias Almeyda. Han hadde da akkurat sluttet i Lyn. Duoens mål med turen var å komme seg inn på eiersiden i klubben.

- Jeg er fra Sandefjord og har et sterkt engasjement til fotballen der. Matias har den samme lidenskapen for fotball som meg. Vi ønsket å hjelpe til og tilbød oss å investere i klubben eller også kjøpe den. Det ene var ikke avhengig av det andre, sier Liverød til VG Nett.

I tillegg til å investere penger tilbød Almeyda seg ifølge Liverød å spille gratis for Sandefjord ut sesongen mot at klubben skaffet ham et sted å bo.

- SMS-avslag

Gjestene ville også skaffe klubben to-tre forsterkninger fra den argentinske toppklubben River Plate, Buenos Aires-klubben som Almeyda har gode kontakter i. Dette skulle være gratis for den da nedrykkstruede klubben.

Men i Sandefjord møtte Liverød liten interesse. Styreleder Bjørn Granerød og styremedlem Øivind Allum var svært lunkne og uinteresserte i tilbudet.

- Jeg ga beskjed om at vi måtte ha et raskt svar ettersom Matias ville dra hjem til Argentina dersom det ikke ble mer spill i Norge. Etter noen dager måtte jeg ta kontakt igjen, men fikk heller ikke da noe klart svar. Til slutt fikk jeg et avslag per SMS, sier Liverød.

Lesernes diskuterer:
- Spennende med søramerikanske talenter

Både Allum og Granerød bekrefter at møtet har funnet sted. Men de klarte ikke å ta tilbudet fra Liverød og Almeyda seriøst. Derfor vurderte de heller aldri å slå til.

- Det var ingen fornuft i tilbudet. Vi trodde ikke at det ville komme inn hverken spillere eller penger. Vi tok dette som et heller useriøst tilbud, sier Granerød til VG Nett.

Skeptisk

Hans kollega Allum i styret klarte heller ikke å tro på det Liverød presenterte.

- De snakket om at de satt på et par hundre millioner kroner. Vi tok det aldri alvorlig og det forslaget gikk aldri til realitetsbehandling i styret, kommenterer Allum.

Konfrontert med de to styrerepresentantenes reaksjoner blir Liverød opprørt.

- Når Allum mener å huske at et beløp på 200 millioner ble nevnt så har han nok det fra et tegneserieblad han har lest, ikke fra oss. Det blir bare for dumt. Noen eventuelle beløp har aldri blitt nevnt, sier Liverød.

- Har null peiling

Han er svært kritisk til måten klubben drives på, og mener styret er en gjeng med amatører.

- Fotballklubber bør drives av fotballfolk og ikke folk som har null peiling på idretten. Sandefjord styres av «gutteklubben grei», sier en oppgitt Liverød.

Han mener klubben kan etablere seg i det øvre sjiktet i eliteserien selv uten altfor store ressurser. Derfor så han for seg å bruke kontaktene han og Almeyda har i Sør-Amerika for å hente billige spillere.

- Både Boca Juniors og River Plate sitter på hopetall med talentfulle spillere som kunne hevet Sandefjord. En av dem er Mauro Ivan Obolo, som i stedet gikk til AIK i Sverige og har gjort stor suksess der. Spillerne vi tilbød ville helt klart hevet Sandefjord. De valgte heller å hente inn tre-fire spillere som ikke akkurat slo til. Med oss inne kunne man utviklet en langsiktig strategi som hadde hevet klubben betraktelig. Vi kunne hjulpet klubben sportslig, vi kunne bedret økonomien og vi kunne hjulpet til med organisasjonen, sier Liverød.

Bjørn Granerød og Øivind Allum er de to investorene som eier flest aksjer i Sandefjord fotball AS.

Bjørn Granerød eier gjennom Juli Invest AS 37233 aksjer mens Øyvind Allum gjennom Allum eiendom eier 32760 aksjer. I tillegg har han 9500 aksjer gjennom Ramall Eiendomsutvikling.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball