Hovedinnhold

Tomåls-Prica: - Hadde ikke protestert på frispark

** Svensken om fremtiden: - Har ikke stengt døra for RBK-spill
** Jönsson om spissen: - Landets beste spiss når han er i form

Foto: Ned Alley, NTB Scanpix
Foto: Ned Alley, NTB Scanpix
LERKENDAL (VG Nett) (Rosenborg - Vålerenga 3-0) Endelig løsnet det skikkelig for Rade Prica. Svensken endte måltørken med to scoringer som senket Vålerenga.

Denne saken handler om:

Av: Eirik Røe
Prica hadde brukt 209 minutter for hver av sine fem scoringer før kampen, men sørget for tomålsledelse til Rosenborg over Vålerenga til pause. Da Papa Diamanka fikk sitt andre gule kort rett før hvilen var kampen langt på vei avgjort.

Tomålsscoreren innrømmer at han gikk hardt til mot keeper Lars Hirschfeld, da han kriget inn 2-0 rett før pause. Scoringen avgjorde langt på vei kampen mot Vålerenga.

Prica hadde allerede satt inn 1-0, da Andreas Nordvik spilte en løs ball mot sin egen keeper. Prica kastet seg inn i duellen med Lars Hirschfeld, og fikk knottene på ballen som trillet inn i det åpne målet.

Vålerengas kanadiske keeper ble skadet i sammenstøtet og måtte bli igjen i garderoben ved pause.

- Det er en tøff duell og jeg går inn med full kraft. Jeg har ikke sett situasjonen på TV, men det er mulig det skulle vært blåst frispark, sier Prica til VG Nett.

Han beskriver det som skjønt å være tilbake på scoringslisten, og håper på en ketchupeffekt når sesongen nærmer seg klimaks.

- Det blir en spennende høst hvor alle topplagene skal møte hverandre, poengterer Prica.

Hans egen kontrakt går ut denne sesongen og svensken sier han ikke har bestemt seg for hvor han spiller neste sesong.

- Jeg holder mulighetene åpne, men har ikke stengt døra for videre spill i Rosenborg, kommenterer tomålsscoreren.

Overfor NTB gir RBK-trener Jan Jönsson gir følgende dom på svensken:

- Han er landets beste spiss når han er i form!

VG LIVE: Les fyldig referat!

- Selvforskyldt

Vålerenga-trener Martin Andresen valgte å ikke kritisere dommer Svein-Erik Edvartsen etter at to avgjørende epsioder gikk i mot hans lag rett før pause.

Etter at Prica taklet inn 2-0, ble Vålerengas Papa Diamanka utvist. Han fikk sitt andre gule kort etter å ha nektet hjemmelaget å ta et hurtig frispark.

- Det er to matchavgjørende situasjoner som går i mot oss, selv om begge i og for seg er selvforskyldt. På 2-0 scoringen er det Andreas Nordvik som spiller for løst tilbake til keeper.

Nydelig Selnæs-scoring

Om situasjonen hvor Pape Diamanka fikk sitt andre gule kort og ble dermed ble sendt i dusjen rett før pause, mener Andresen at dommeren kunne latt være å blåse.

- Men Pape gir han en mulighet til å ta fram det gule kortet, og det burde vært unngått, sier Andresen til VG Nett.

- Det er vanskelig nok å spille mot Rosenborg med 11 mann og med 10 spillere er kampen litt over, fortsetter Andresen.

Han tror kampen om seriegullet blir en duell mellom Rosenborg og Molde.

- Rosenborg har den beste stallen, men jeg tror Molde vinner fordi de har det letteste kampprogrammet.

Innbytter Ole Selnæs sørget for et vakkert punktum da han skrudde et frispark i krysset på overtid. Det var ungguttens første eliteseriescoring - og for en måte å gjøre det på.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball