Hovedinnhold

Solskjær kokte over etter rødt kort

* RBK-Bille scoret med viljehands - målet korrekt annullert
* Amund Skiri: - Ikke verdig en spiss

KASTET FLASKE: Ole Gunnar Solskjær kastet en halvliters flaske med vann i bakken bak ryggen på fjerdedommeren etter at Moldes Martin Linnes fikk rødt kort. Foto: C More
KASTET FLASKE: Ole Gunnar Solskjær kastet en halvliters flaske med vann i bakken bak ryggen på fjerdedommeren etter at Moldes Martin Linnes fikk rødt kort. Foto: C More
TRONDHEIM (VG Nett) (Rosenborg - Molde 0-0) Ole Gunnar Solskjær kokte over da Molde ble redusert til ti mann tidlig i første omgang mot Rosenborg.

Denne saken handler om:

Det ble dramatisk på Lerkendal da Rosenborg og Molde spilte 0-0 i kveld. I sentrum for begivenhetene: RBKs danske spiss Nicki Bille Nielsen.

Bille var på vei gjennom da han ble taklet av Martin Linnes. Dommer Tom Harald Hagen dro opp det røde kortet, og det hjalp selvsagt ikke at Molde-spillerne tok seg til hodet og protesterte kraftig.

VG LIVE: Les fyldig referat her

Ole Gunnar Solskjær reagerte kraftig. Han kastet en halvliters vannflaske i bakken bak ryggen på fjerdedommer Dag Vidar Hafsås, før han med en håndbevegelse viste at de øvrige på benken skulle roe seg ned og ikke klage på dommeren.

- Jeg var sint i ett sekund på rad, som Nils Arne Eggen sier, og selvfølgelig var jeg det, for jeg synes ikke det var utvisning, sier Solskjær til VG.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

- Oppe her (på Lerkendal) får du ikke altfor mange avgjørelser med deg. Dommeren har dømt og gjør det han tror er riktig. Vi må bare godta det.

Uenige om utvisning

Fra en vinkel så det ut som Linnes tøtsjet på ballen, fra en annen vinkel så det ut som han ikke var på ballen. Bille tok uansett ikke med seg ballen rett mot Molde-målet - og det er naturlig at situasjonen blir diskutert.

Dommer Tom Harald Hagen forstår Solskjærs reaksjon.

- Det må være lov å reagere spontant på en avgjørelse vi tar. Nå skal vi hjem å se det. Vi har fått tilbakemelding på at det var en grei avgjørelse, sier dommeren til VG.

Han vurderer situasjonen slik:

- Han er på veit til en åpenbar scoringsmulighet. Når han blir hindret, så gir vi rødt kort for det.

Martin Linnes er ikke helt enig med dommeren.

- Jeg synes det er veldig strengt. Jeg følte jeg var på ballen, sier Linnes.

- Jeg synes han tar meg, så jeg synes det er korrekt. Han tar en OK mulighet fra meg, repliserer Bille Nielsen til C More.

Magne Hoset var ikke nådig i sin dom over dommer Hagen.

- Det er tøft å ha dommeren imot seg fra første sekund. Han må begynne å gå i seg selv, sier Molde-profilen til C More.

Skyldte på refleks

Sent i annen omgang kom Bille i fokus igjen. Dansken forsøkte seg med «Guds hånd» da han styrte ballen i mål med hånden. RBK-spissen ble belønnet med gult kort.

HANDSET: Nicki Bille Nielsen brukte hånden til å sette ballen i mål i sluttminuttene mot Molde. Dommeren annullerte scoringen. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
HANDSET: Nicki Bille Nielsen brukte hånden til å sette ballen i mål i sluttminuttene mot Molde. Dommeren annullerte scoringen. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG


- Du kan date Rachel Nordtømme, du kan flørte med Tone Damli Aaberge, score mange mål, men slutt med dette her. Det er ikke verdig en spiss, freste C More-ekspert Amund Skiri på kanalens fotballsending.

Bille Nielsen hevdet det ikke var med vilje, men at det var en refleks.

- Det var ikke helt bevisst. Det var bare en refleks, sier han og er rask med å fastslå at det gule kortet var korrekt idømt.

Dansken beklaget både overfor dommeren og Ole Gunnar Solskjær i pressesonen på Lerkendal mandag kveld.

- Sorry, det var ikke med vilje det der, sa han og tok Solskjær i hånden.

- Det går bra, det går bra, svarte Molde-manageren.

- Dette skal selvfølgelig ikke skje på fotballbanen. Det var godt at dommeren blåste, sier RBK-spissen om hvorfor han beklaget seg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball