Hovedinnhold

Rune Bratseth kan gjøre «comeback» i Rosenborg

<p>MOTIVASJONEN TILBAKE: Rune Bratseth sluttet i jobben som sportsdirektør i 2007, men noen år senere var lysten til å gjøre en innsats for Rosenborg tilbake.</p><p/>

MOTIVASJONEN TILBAKE: Rune Bratseth sluttet i jobben som sportsdirektør i 2007, men noen år senere var lysten til å gjøre en innsats for Rosenborg tilbake.

Foto: Terje Bringedal, VG

Rune Bratseth (53) har, etter det VG får opplyst, vært i samtaler med valgkomiteen i Rosenborg om en plass i styret.

Denne saken handler om:

Etter det VG erfarer har Bratseths samtaler med klubben nylig funnet sted.  Den tidligere spilleren og sportsdirektøren i klubben er en av flere aktuelle kandidater til en plass i styret.

Selv ønsker ikke Bratseth å kommentere om han er på vei tilbake til RBK-systemet. Heller ikke leder i valgkomiteen, Siri Marte Hollekim-Strand, kan bekrefte 53-åringens kandidatur.

- Jeg kan ikke kommentere noe før innstillingen kommer. Det håper vi skjer i løpet av den neste uken, sier hun til VG. 

Av det nåværende styret er fire personer på gjenvalg i 2015: Leif Inge Nordhammer, Morten Loktu, Kirsti Brækkan og Ola By Rise.

<p>VALGKOMITEENS LEDER: Siri Marte Hollekim-Strand.<br/></p>

VALGKOMITEENS LEDER: Siri Marte Hollekim-Strand.

Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix

- Vi har snakket med noen kandidater, som alle andre år. Vi har ikke pratet med flere i år enn tidligere, sier Hollekim-Strand.

Lang RBK-karriere

Bratseth er etter det VG får opplyst en av disse. Dersom han får en plass i styret, får han et «comeback» i klubben han forlot i 2007. Da hadde han vært sportsdirektør siden 1994, og hadde rett og slett gått lei etter 13 år i stillingen.

Oppmerksomheten og ståket rundt klubben gjorde også sitt til at han til slutt valgte å takke for seg, men i 2011 uttalte han at motivasjonen til å gjøre en innsats for Rosenborg hadde meldt seg igjen.

I tillegg til en årrekke som sportsdirektør i Rosenborg, var det også her han spilte sine første sesonger før han gikk til Werder Bremen. De siste årene har han hatt flere roller, blant annet som ekspert for Viasat.

Trenger sportslig leder

Rosenborg har også en annen kabal som de må få til å gå opp: Etter at Erik Hoftun avsluttet sin jobb som sportslig leder, og i stedet skrev kontrakt som assistenttrener, må klubben finne en erstatter.

I slutten av november hevdet Adresseavisen at Rosenborg vurderte å fjerne stillingen som sportslig leder, og heller fordele oppgavene på flere personer i klubben.

Isåfall kan en mann med Rune Bratseths direktørbakgrunn være nyttig å ha i styret.

Ennå har ikke trønderklubben fått på plass noen ny sportslig leder eller kommet til en avklaring. Men også her har Bratseth blitt lansert som en kandidat som ville fungert godt, blant annet av Rosenborg-veteran Bjørn Hansen.

- Det er hyggelig at Bjørn har tillit til meg. Men utover det har jeg ikke så mye å si om dette, har Bratseth uttalt til Adressa.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball