Hovedinnhold

Rosenborgs neste motstandere i sjokk etter plutselig dødsfall

<p>Konstantin Sarsanija (t.h.) er her fotografert da han i sommer tok imot Roberto Mancini, som kom til St. Petersburg som ny Zenit-trener.</p>

Konstantin Sarsanija (t.h.) er her fotografert da han i sommer tok imot Roberto Mancini, som kom til St. Petersburg som ny Zenit-trener.

Foto: Zenit St. Petersburg
Den kun 49 år gamle sportsdirektøren i Zenit St. Petersburg Konstantin Sarsanija gikk plutselig bort lørdag. Dødsbudskapet blir mottatt med sjokk hos Rosenborgs neste Europa League-motstander.

Denne saken handler om:

Konstantin Sarsanija døde lørdag i Moskva, der han også var født.

– Jeg sørger over vår sportsdirektør, en dyktig fotballmann og et fint menneske, skriver Zenit-trener Roberto Mancini på twitter.

– Dette er en forferdelig tragedie og et uerstattelig tap, sier Aleksej Miller, konsernsjef i Gazprom, selskapet som i stor grad finansierer Zenits voldsomme satsing.

RBK-Kåre: – Vi traff bra med Bendtner

Tidligere statsminister Sergej Stepasjin er også blant dem som kondolerer. Han sier ifølge Sport Ekspress:

– Zenit oppnådde sine største suksesser da Konstantin jobbet der, fastslår Stepasjin, og mener at stjerner som Martin Skrtel, Aleksander Kerzjakov og Slava Malafeev er blant dem som har mye å takke Sarsanija for.

Les også: Sverige kan fortsatt snyte Frankrike for gruppeseier

Han var nå tilbake i Zenit, som sportsdirektør, etter å ha vært trener i en rekke klubber og også vært rådgiver i den russiske ligaforeningen. Som aktiv spilte han for klubber i Sovjetunionen og Frankrike.

– Dette er et stort sjokk for meg, sier visestatsminister - og fotballpresident - Vitalij Mutko til Tass.

Også lagkapteinen Domenico Criscito er blant dem som kondolerer gjennom Zenits hjemmeside.

Les også: Putin fnyser av Rosenborgs russiske motstander

Zenit St. Petersburg har åpnet Europa League med 5-0 over Vardar Skopje og 3-1 over Real Sociedad. Rosenborg i St. Petersburg er neste motstander. Den kampen går neste torsdag.

Sportsdirektøren ble innlagt på sykehus i Moskva for et par dager siden og døde ifølge avisen Sport Ekspress av blodpropp.

– Jeg kjente Sarsanija personlig. Han var sterkt medvirkende til seriegullet i 2007 og til det laget Zenit nå har fått fram, sier Aleksander Kerzjakov ifølge den samme avisen. Klubben leder i øyeblikket den russiske ligaen og står fortsatt uten tap etter 12 spilte kamper.

Les også: Nederland-sjefen får gjennomgå etter Sverige-spådom

Zenit hentet inn mer enn ti spillere i sommervinduet. Sist uke fikk de kritikk fra president Vladimir Putin, som selv er fra St. Petersburg, fordi det er for mange utlendinger på laget. Putin samlet fotballtopper til et møte i Kreml og uttalte:

– Det var åtte utlendinger som løp utpå der mot Real Sociedad. Dere er flinke, sa Putin sarkastisk.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball