Hovedinnhold

RBK-helten kunne havnet i en annen fransk klubb

• •  Innbytter Konradsen headet inn corner på overtid
• •  RBK leder serien med 11 poeng på Stabæk

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg – Stabæk 1-0) Det var siste touch på ballen. Det var scoringen som langt på vei avgjorde seriegullet. Men Anders Konradsen (25) kunne vært helt andre steder enn på Lerkendal i kveld.

Denne saken handler om:

Han bekrefter overfor VG at han var på vei til SC Bastia i den franske toppdivisjonen Ligue 1 i sommer.

– Jeg hadde muligheten i Bastia. De var kjempeinteressert. Men det ble Rosenborg da sjansen åpnet seg, sier Anders Konradsen.

– Hvorfor valgte du å forlate Rennes og dra til Rosenborg?

– Fordi Rosenborg er en stor klubb ute i Europa. Laget er på vei opp, og det er en spillestil her som passer meg fint. Jeg ville være med på dette. Både sportslig og utenomsportslig, sier Konradsen.

0Rosenborg
0Stabæk

– Hva venter Rosenborg borte mot St. Etienne i Europa League torsdag?

– Det blir et tøft lag å møte med spillere som er på et høyere teknisk nivå enn det vi er vant til i det daglige. Men det blir en fin test for oss, sier Konradsen.

Han kom inn som innbytter i 2. omgang for Fredrik Midtsjø. Et klokere bytte har Kåre Ingebrigtsen neppe gjort før.

– Corneren fra Pål André Helland var perfekt., Det var en nydelig følelse å se den ligge i mål, sier Konradsen.

Rosenborg styrer mot sitt 23. seriemesterskap. De har ikke tapt hjemme siden 16. mai i fjor (1-3 for Stabæk). Det er 22 kamper på rad i seriesammenheng på Lerkendal uten tap.

Og trønderne utspilte Stabæk siste halvtimen av kveldens seriefinale på Lerkendal. Men det massive presset så ikke ut til å gi den avgjørende scoringen. Ikke før Konradsen steg til værs på en corner tre minutter på overtid.

Pål André Helland skjønner ikke hvordan RBK skal rote bort seriegullet. I så fall det første i hans karriere. Samtlige i startoppstillingen har aldri vunnet en viktig tittel i den svarte og hvite drakten.

– Vi må tapre resten av kampene. Og vi har bare tapt to av de 23 siste i serien. Jeg skjønner ikke hvordan det skal kunne skje, sier Helland.

Han forteller til VG at det var en vanvittig stemning i garderoben etterpå. Det luktet gull. Det stinket seriegull. Og kanskje blir det cupmesterskap, og suksess i Europa League. Nå er alt mulig for Trondheims superlag.

– Vi skal gjøre det skikkelig helt inn. Tre poeng her betyr mer enn bare en seier. Jeg tror dem (Stabæk) føler seg litt utslått. Dem så ut som en god gammeldags hengebjørk, men vi hadde hæla i taket. Maken til euforisk stemning i en garderoben skal du lete lenge etter, sier Helland.

Les også:  Selnæs i egen klasse da Konradsen sikret Rosenborg seriegullet (KOMMENTAR)

Artikkelen fortsetter under bildet.

<p>GULLBALLEN?: Her har Anders Å. Konradsen akkurat satt inn den meget viktige 1-0-scoringen mot Stabæk på Lerkendal.</p>

GULLBALLEN?: Her har Anders Å. Konradsen akkurat satt inn den meget viktige 1-0-scoringen mot Stabæk på Lerkendal.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

– Skuffende

Stabæk-trener Bob Bradley var naturlig nok en skuffet mann etter RBKs overtidsscoring.

– Vi gjorde et godt forsøk i dag, men det holdt dessverre ikke. Jeg er veldig, veldig skuffet, sier Bradley.

Les også:  Stabæk-Bradley har faren som ledestjerne

Amerikaneren er dog ikke helt enig med dem som mener at det var en fortjent seier til vertene.

– Trøndere vil sikkert mene at dette var fortjent. Men det tror jeg ikke folket i Bærum er enig i. Fotball handler også om å forsvare seg, noe vi gjorde godt – lenge.

Han fikk også sett bilder av den omdiskuterte offsidesituasjonen hvor Nicolai Næss ble avblåst før Stabæk hadde ballen i mål.

- Det var ikke offside. Foten var bak, og hodet var litt foran. Men flagget kom veldig fort opp. sier Bradley.

– Litt tidlig

Kåre Ingebrigtsen jublet hemningsløst da seieren var sikret, men han gjør sitt beste for ikke å ta helt av i intervjuet med CMore etter kampen.

– Jeg syns det er litt for tidlig å gratulere oss med seriegullet. Men det var definitivt en viktig seier for oss, dette, sier RBK-treneren.

– Vi spilte en meget god annenomgang og er uheldige som ikke scorer tidligere. Dette var en fullt fortjent seier. Vi er gode til å skape sjanser og kontrollerte det meste utpå der, sier Ingebrigtsen til TV-kanalen.

Slik var kampen:

De første 45 minuttene hadde det meste. Bortsett fra målsjanser. Tette dueller, et ekstremt godt organisert bortelag, utallige balltap – begge veier. Og en hel del merkelige pasninger. Spesielt offensivt for Rosenborg.

Hjemmelaget fikk ikke fart på kantene. Innlegg var det sparsomt med. Den eneste muligheten det luktet litt av kom da Yann-Erik de Lanlay klemte til fra om lag 20 meter. Men ballen strøk like utenfor etter 37 spilte minutter.

VG Live:  Følg kampen minutt for minutt

Stabæk kunne tatt ledelsen syv minutter tidligere. En perfekt crossball fra Birger Meling tok Yassine El Ghanassy med i steget. Belgieren banket til, men ballen suste rett over tverrliggeren.

Det var tydelig at det hadde skjedd noe med RBK i pausen. Ballen gikk hurtigere, men fremfor alt mer presist i starten av 2. omgang. I tillegg la de presset høyt i banen. Mike Jensen fikk to muligheter. Balltreffet var imidlertid av det flaue slaget.

Dansken viste imidlertid klasse etter 65 minutter. Et perfekt legg til Yann-Erik de Lanlay. Avslutningen satt nesten. Men bare nesten. Mande Sayouba refleksreddet. Det gjorde Stabæk-keeperen også et par minutter senere på headingen til Holmar Eyjólfsson.

Ikke rart Kåre Ingebrigtsen tok seg til hodet. Det massive presset ga ikke resultater. Og han fikk mer å fortvile over. Pål André Helland fikk sjansen mot Sayouba. Han reddet med foten. I neste sekund klarte Matthias Vilhjalmsson å bomme da han bare skulle til å styre ballen i mål med hodet.

RBK satset voldsomt på seieren som for alvor skulle avgjøre duellen «best i Tippeligaen». Innbytter Tobias Mikkelsen var centimeter unna å bli matchvinner seks minutter før slutt. Men han traff nettveggen.

Stabæk hadde sin største mulighet da Ole Selnæs reddet på streken. Da var det tre minutter igjen av matchen.

Så dukket Anders Å. Konradsen opp i det 93. minutt ...

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball