Hovedinnhold

Ranheim bryter samarbeidet med Rosenborg

ENESTE: Gjermund Åsen (her i Rosenborg-drakt) er eneste spillere i Ranheim på utlån fra Rosenborg om dagen. Samarbeidet mellom de to klubbene i Trondheim virker mer eller mindre sluttkjørt. Foto: Marit Hommedal/SCANPIX
ENESTE: Gjermund Åsen (her i Rosenborg-drakt) er eneste spillere i Ranheim på utlån fra Rosenborg om dagen. Samarbeidet mellom de to klubbene i Trondheim virker mer eller mindre sluttkjørt. Foto: Marit Hommedal/SCANPIX
(VG Nett) 1.divisjonsklubben Ranheim avvikler samarbeidsprosjektet med storebror Rosenborg. Nå trenger klubben én million kroner. For å overleve, men også for å rykke opp til eliteserien.

Denne saken handler om:

Siden 2006 har Rosenborg bidratt med 12-13 millioner kroner til driften av Ranheim etter at klubben ble valgt som farmerklubb for å utvikle gode trønderske spillere som ikke er klare for RBKs førstelag på et godt nivå.

Nå virker samarbeidet å være sluttkjørt.

- Vi trenger én million kroner for å overleve denne sesongen. Rosenborg ønsker ikke å bidra til forutsigbarhet i vår drift. Hverken med driftstilskudd eller gratis lån av spillere. Da trenger vi midler fra andre. Det skal vi klare, sier styreleder i Ranheim, Rune Venås til VG Nett.

Vil bli eliteserieklubb

Han leverer følgende oppsiktsvekkende løsning på hvordan Ranheim skal få mer forutsigbar økonomi framover.

- Ved å bli en eliteserieklubb. Rykke opp. Bli en annerledes eliteserieklubb som bruker veldig lite penger, og prioriterer midt-norske spillere. Det vil gi oss større inntekter, sier Venås.

Ranheim er for tiden på kvalifiseringsplass til eliteseriespill.

På Twitter skriver Gjermund Åsen, den eneste spilleren som er på utlån fra Rosenborg til Ranheim, følgende om sitasjonen:

«Dugnadsklubb og deltidsspillere. En klubb hvor folk dreper for hverandre, hvorfor død nå? vi står sammen, for vi har knapt startet på eventyret».

Meldingen er også videresendt av tidligere Rosenborg-spiller Mushaga Bakenga.

Rosenborg oppgitt

På Lerkendal rister man på hodet over tilbakemeldingene fra Ranheim.

- Vi vil gjerne fortsette samarbeidet med Ranheim, men krever at de får orden på økonomien. Der skal vi bidra, men også andre må hjelpe til. Ranheim trenger nemlig langt mer enn én million kroner, slik de selv hevder, sier styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, til VG.

Han sier avtalen som ble inngått i 2006, og for øvrig ikke er skriftlig, var at Ranheim på sikt skulle bli en selvgående klubb som ikke var avhengig av økonomisk hjelp fra Rosenborg.

- Dessverre har Ranheim gjort seg avhengig av hjelp fra Rosenborg etter høye utgifter i forbindelse med etableringen i 1. divisjon. Det var aldri intensjonen med samarbeidet. Vi ønsker at Ranheim skal få orden på økonomien sin, men vi kan ikke ta ansvar for det. I alle fall ikke alene, sier daglig leder Hroar Stjernen i Rosenborg.

Koteng tror ambisjonsnivået i Ranheim har vært for stort.

- I alle fall større enn inntektene. Det må norske fotballklubber ta innover seg, sier Koteng, som håper klubbene kan gjenoppta dialogen.

- Så fremt de får orden på den økonomiske balansen, sier Koteng.

Ranheims styreleder Rune Venås understreker at klubben ikke skylder på Rosenborg for egen økonomisk situasjon.

- Vi må ta ansvaret for at vi har gått inn i denne situasjonen selv. Vi hadde håpet at Rosenborg så verdien i samarbeidet, men det gjør de altså ikke, sier Venås, som sammen med spillerne nå har en idémyldring for å finne alternative inntektskilder.

Les Ranheims bønn om hjelp her.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball