Hovedinnhold

Jørgen Skjelvik får lukrativ avtale i USA

(Vardar-Rosenborg 1-1) Underveis i Rosenborgs siste kamp for året, ble stopper Jørgen Skjelvik (26) meldt klar for ny klubb.

Denne saken handler om:

Jørgen Skjelvik er klar for Los Angeles Galaxy i USA. Det bekrefter han i en SMS til VG.

– Det er en spennende klubb med store ambisjoner, skriver Skjelvik.

Ifølge Adresseavisen, som omtalte nyheten først, skal landsagsspilleren bli den best betalte forsvarsspilleren i MLS.

Ifølge MLSplayers.org er Jonathan Mensah i Columbus foreløpig den best betalte forsvarsspilleren med rundt 6,5 millioner norske kroner i grunnlønn.

I LA Galaxy er det tidligere Barcelona-spiller Giovani dos Santos (angriper) som har best lønn. Han tjener over 30 millioner norske kroner, skriver MLSplayers.org.

Skjelviks avtale med RBK går ut 31. desember. Dermed får ikke Rosenborg en eneste krone i overgangssum for forsvarsspilleren.

Les mer: Så mye tjener Skjelvik i Rosenborg

Det har i lengre tid vært kjent at Skjelvik ikke kom til å signere under på ny avtale med RBK. I sommer holdt han på å gå til en Champions League-klubb.

<p>SKILLER LAG: RBK-trener Kåre Ingebrigtsen og Jørgen Skjelvik.</p>

SKILLER LAG: RBK-trener Kåre Ingebrigtsen og Jørgen Skjelvik.

Foto: Ole Martin Wold, NTB scanpix

– Det har vært fire og ett halvt fantastiske år i Rosenborg med mange oppturer. En herlig klubb med den beste fansen, sier Skjelvik til VG.

Store navn som David Beckham og Steven Gerrard har tidligere spilt i klubben. Ola Kamara er eneste landslagsspiller i MLS.

Siste nytt: «Moa» legger opp

Hund på banen

I årets siste kamp torsdag kveld kunne det i perioder minne om et Rosenborg-lag som hadde tatt ferie alt. Verken Vardar eller Rosenborg hadde noe å spille for. Det endte med 1-1 i en tam kamp.

Rundt et kvarter før slutt ble det derimot litt action. Først kom det en hund på banen. Like etterpå vartet Andre Hansen opp med en fantomredning på heading fra Boban Grncarov.

Se hunden som tok seg inn på banen:

Så du? RBK snur etter supporterkrav

Tre minutter før slutt kom Vegard Eggen Hedenstad til en bra mulighet, men forsøket hans var ikke nok til å bli matchvinner på lagets eneste sjanse i omgangen.

Bendtner-straffe

Nicklas Bendtner utlignet til 1-1 for RBK på straffe rett før pause. Eliteseriens toppscorer var like sikker som han alltid er.

<p>STRAFFE: Nicklas Bendtner scoret trygt på straffe for Rosenborg borte mot Vardar.</p>

STRAFFE: Nicklas Bendtner scoret trygt på straffe for Rosenborg borte mot Vardar.

Foto: Ognen Teofilovski, Reuters

Men før Samuel Adegbenro utnyttet ett håpløst tilbakespill, ble felt av keeper Filip Gacevski og Rosenborg fikk straffe, var det en skuffende omgang av trønderne.

Som borte mot Zenit (1-3-tap) og Real Sociedad (0-4-tap) kom Rosenborg under tidlig. Brasilianske Ytalo scoret alene med Hansen bare åtte minutter ut i kampen etter søvnig forsvarsspill av RBK.

Rosenborgs overmann med en virkelig perle du se:

Hansen reddet imidlertid Rosenborg med to strålende benparader i første omgang. Rosenborg gikk ut i 5-3-2-formasjon, men trøblet med å stenge Vardar ute likevel.

Framover hadde heller ikke RBK allverden å by på. Nicklas Bendtner hadde riktignok en stor sjanse. Han kom til skudd fra 11 meter, men den reddet en forsvarsspiller på streken.

Zenit med 16 poeng vant gruppen fire poeng foran Real Sociedad. Rosenborg ender på fem poeng.

PS! Mike Jensen skal bli far veldig snart, og var ikke med i torsdagens RBK-tropp.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball