Hovedinnhold

Her brekker Skjelbred beinet

HER BREKKER BEINET: Her kaster Ieroklis Stoltidis seg inn i Per Ciljan Skjelbred og skader unggutten stygt. Foto: Roger Svalsrød/SCANPIX
HER BREKKER BEINET: Her kaster Ieroklis Stoltidis seg inn i Per Ciljan Skjelbred og skader unggutten stygt. Foto: Roger Svalsrød/SCANPIX
LERKENDAL (VG Nett) (Rosenborg-Olympiakos 1-1) Her brekker Olympiakos-spilleren beinet på supertalentet Per Ciljan Skjelbred (18). Trond Sollied forsvarer spilleren sin.

Denne saken handler om:LIVE: Champions League

18-åringen var omtrent midt på banen og på vei utover sidelinjen da han nærmest ble overfalt av motspilleren Ieroklis Stoltidis.

Grekeren kastet seg mot unggutten med knottene først og traff Skjelbred i beinet. TV-bildene viser at 18-åringen brakk beinet.

Etter kampen bekreftet RBK-lege Ketil Holen at det er brudd i begge leggbenene. I natt skal supertalentet opereret og vil trenge hele vinteren på å bli fullt restituert.

Høgmø: - Grusomt

- Det var grusomt å se på. Det er for ille at en spiller får fortsette etter en slik takling, sier RBK-trener Per-Mathias Høgmø.

Rosenborg legeteam opplyser til TV3 at det er for tidlig å si når unggutten kan være tilbake på banen. Hvis alt går som det skal kan 18-åringen rekke seriestarten til våren.

Sollied: - Greit med gult

Olympiakos-trener Trond Sollied mener det er helt greit at Ieroklis Stoltidis fikk gult kort for grisetaklingen. Det er både Høgmo og TV3-ekspertene Knut Thorbjørn Eggen og Erik Solér sterkt uenig i.

- Vi hører jo et eller annet. Nesten som et knak. Han tar jo ballen og mannen og er uheldig som treffer standfoten. Det er kun uflaks. Gult kort var greit, sa Sollied på pressekonferansen etter kampen.

Da VG Nett konfronterte Sollied med kritikken fra TV3-ekspertene svarte ranværingen:

- Jeg ser at det er en hard takling. Men han gikk etter ballen, ellers ville han ikke taklet. Det er min mening, svarte Sollied.

Han mener at man ikke klarer å skade en spiller på den måten hvis man går inn for det. Det får Frode Johnsen til å riste oppgitt på hodet.

- Selvfølgelig klarer man det. Det er jo bare å se på Roy Keanes berømte takling på Alf Inge Håland, sier RBK-spissen til VG Nett.

Konfrontert med Johnsens uttalelse står Sollied fortsatt på sitt. Men han ønsker å sendte følgende melding til Per Ciljan Skjelbred:

- Jeg vil på vegne av klubben sende varme tanker til Per Ciljan Skjelbred og håper han kommer raskt tilbake. I hans alder bør det ikke være noe problem, sier Sollied.

Olympiakos-treneren avviste samtidig at spillerne hans var ute etter RBKs stortalent.

Refser Sollied

Sollieds forklaringer imponerer ikke Solér og TV3-programleder Jan Åge Fjørtoft. De nærmest dirrer av raseri.

- Jeg har respekt for Sollied som trener, men å påstå at han tar ballen er tull og tøys. Fullstendig meningsløst å si, sa Solér.

Heller ikke Eggen er særlig imponert over Sollieds ydmykhet:

- Dersom Sollied mener at en slik takling ikke kvalifiserer til mer enn gult kort er det en skandale, sier en oppgitt Eggen til VG Nett.

- Det er pinlig å høre en så total mangel på ydmykhet, mener Fjortøft.

Skrek av smerte

PÅ BÅRE: Her bæres Per Ciljan Skjelbred inn i den ventende ambulansen. Foto: KRISTIAN HOLLI
PÅ BÅRE: Her bæres Per Ciljan Skjelbred inn i den ventende ambulansen. Foto: KRISTIAN HOLLI
Angrepet på Skjelbred fant sted etter kun sju minutter. Stortalentet lå lenge og skrek av smerte og fikk behandling i flere minutter av Rosenborg-legene mens han lå på bakken.

Han ble deretter fraktet inn i garderoben, og videre til St. Olavs Hospital i Trondheim med ambulanse.

Sikret UEFA-cup

Med uavgjorter Rosenborg sikret 16. delsfinale i UEFA-cupen i februar, mens Olympiakos er ute.

Thorstein Helstad utliknet grekernes ledelsen minuttet før slutt.

TIL SYKEHUS: Per Ciljan Skjelbred skrek av smerte etter den brutale taklingen. Foto: SCANPIX
TIL SYKEHUS: Per Ciljan Skjelbred skrek av smerte etter den brutale taklingen. Foto: SCANPIX

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball