Hovedinnhold

Gjermund Åsen og Rosenborg skiller lag

FORLATER ROSENBORG: Gjermund Åsen har vært på utlån fra Ranheim til Rosenborg. Nå vil han hjem igjen til Ranheim. Foto: NTB Scanpix/ Tor Erik Schrøder
FORLATER ROSENBORG: Gjermund Åsen har vært på utlån fra Ranheim til Rosenborg. Nå vil han hjem igjen til Ranheim. Foto: NTB Scanpix/ Tor Erik Schrøder
Midtbanespilleren Gjermund Åsen (21) føler seg ikke ønsket hos Rosenborg. Nå melder han permanent overgang til Ranheim.

Denne saken handler om:

Åsen har denne sesongen spilt for 1. divisjonsklubben Ranheim på utlån fra RBK. Leieavtalen løp opprinnelig ut 1. august, og Rosenborg sto klare til å ønske Åsen velkommen tilbake. 21-åringen har nå avslått muligheten til å returnere til Lerkendal, skriver Nettavisen.

Derfor er de to trondheimsklubbene nå enig om at Åsen blir Ranheim-spiller permanent. Fredag skrev lysluggen under en kontrakt som varer ut neste sesong.

- Det føltes ikke rett å dra tilbake til RBK nå, og jeg følte meg heller ikke ordentlig ønsket tilbake. Det er flere ting som spiller inn, blant annet posisjon på banen og at jeg bare hadde kontrakt med RBK ut dette året. Derfor føltes det riktig å takke for seg nå, sier Åsen til Nettavisen.

Han tilføyer at de få sjansene han har fått av Rosenborg-trener Jan Jönsson til å spille i favorittposisjonen, sentralt på midtbanen, er en del av grunnen for klubbskiftet.

Fredag ble det også klart at backen Jon Inge Høiland (34) forlenger oppholdet i Rosenborg med et år. Den tidligere landslagsspilleren er nå bundet til klubben ut neste sesong. Etter en tøff første sesong med mye skadeproblemer, har veteranen spilt seg til fast plass i RBK-laget i år.

Det ble for to uker siden kjent at Ranheim bryter samarbeidet med Rosenborg. Gjernmund Åsen er den eneste spilleren som den siste tiden har vært på utlån fra Ranheim til Rosenborg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball