Hovedinnhold

- Det har vært et personlig helvete

Åge Hareide om tiden etter landslagstilbudet

Litt etter klokken halv tre i natt landet Hareide og Rosenborg-spillerne på Værnes utenfor Trondheim.
Litt etter klokken halv tre i natt landet Hareide og Rosenborg-spillerne på Værnes utenfor Trondheim.
BEOGRAD/VÆRNES (VG) (Røde Stjerne-Rosenborg 0-1) Helt siden Åge Hareide (50) fikk tilbudet om å bli landslagssjef har han vært fryktelig plaget av hvordan han skulle løse saken. - Det har vært et personlig helvete, sier Hareide - som ringer NFF i dag.

Denne saken handler om:

- Jeg har levd med dette dobbeltspillet. Derfor var det et tonn som forsvant fra skuldrene mine da jeg endelig kunne si hva jeg følte, sier Hareide.

Han forteller at jobben som landslagssjef vil passe livssituasjonen hans bedre - og at han er lei all reisingen som klubbtrener.

- Bratseth beskriver vinglingen din som uspiselig?

- Det er helt greit. Jeg kan forstå at han føler det sånn. Men jeg gjorde det på denne måten fordi jeg visste at Røde Stjerne-kampen kom. Jeg ville ikke ha fokus på dette. Det var årsaken, svarer Hareide, som ikke akkurat lyktes med den taktikken.

- Noen vil mene du er en mann uten ryggrad?

- Hvorfor det? kontrer Hareide.

- Fordi du har lovet Rosenborg å bli - i flere møter?

- Hvis jeg ikke hadde hatt ryggrad, hadde jeg ikke stått foran 55.000 mennesker og ledet Rosenborg og visst det jeg visste. Det skal mer enn en makrellryggrad til for å takle det, svarer Hareide bryskt.

Han blånekter for at det allerede eksisterer en hemmelig avtale mellom ham og fotballpresident Per Ravn Omdal.

Faktisk hevder han at de overhodet ikke har snakket sammen siden det omstridte møtet på Gardermoen i forrige uke.

Hareide sier at han er usikker på om NFF fortsatt ønsker ham.

- Jeg håper de fortsatt vil ha meg. Men jeg skal ringe dem fredag og høre om de vil ha meg, forteller Hareide.

Frustrert etter Omdal-møte

VG vet at Hareide var oppgitt over den måten han fikk tilbud om å bli landslagstrener på. Etter det VG forstår, skal Omdal ha forelagt Hareide de personlige betingelsene - men bedt ham ordne opp med Rosenborg-ledelsen på egenhånd.

Det gjorde Hareide veldig frustrert - og hjalp svært lite i en allerede vanskelig situasjon. Hareide var frustrert over at NFF ikke ventet til etter gårsdagens kamp med å kontakte ham.

Dermed fikk han en drøy uke med rykter og spekulasjoner - som han sterkt bidro til selv. Hareides tvetydigheter har irritert RBK-lederne mer enn de har villet si.

Hadde ikke Hareide bedt om samtalen med Bratseth onsdag kveld, ville han uansett blitt kalt inn på teppet.

- Vi måtte tatt en runde til, medgir Bratseth.

Og på TV før kampen i går sprakk han og betegnet Hareides vingling som «uspiselig for Rosenborg».

- Jeg skjønner at Åge ikke har hatt det helt enkelt. Men prosessen her er kritikkverdig. Og det var det som var uspiselig for Rosenborg, sier Bratseth.

VG fikk også i natt bekreftet at personer i Rosenborgs ledelse stempler Hareide som en person «uten ryggrad», siden han i flere møter med dem har hevdet at han blir på Lerkendal. De føler seg ganske enkelt ført bak lyset av Hareide.

Hvis NFF likevel ikke ønsker Hareide, står Rosenborg der med en trener på toårskontrakt som vil bort.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball