Hovedinnhold

Bratseth må forklare dommerfleip

FLEIPET: RBK-direktør Rune Bratseth hevder han fleipet om dommeren, men måtte forklare seg for NFF. Foto: Fredrik Solstad
FLEIPET: RBK-direktør Rune Bratseth hevder han fleipet om dommeren, men måtte forklare seg for NFF. Foto: Fredrik Solstad
Rune Bratseth ringte i går Fotballforbundet for å forklare at det var på fleip han kalte dommer Per Ivar Staberg for overvektig.

Denne saken handler om:

Gratis konkurranse:
Send innditttabelltips!

Den redegjørelsen vil forbundet nå ha skriftlig.

- Slik er det i alle slike saker, sier informasjonssjef i fotballforbundet, Roger Solheim.

RBK-direktør Rune Bratseth fikk i går betale for at han - i det han omtaler som fleipende ordelag - beskrev dommer Per Ivar Staberg som overvektig foran en gruppe journalister etter kampen mot Aalesund.

Aftenposten refererte uttalelsen på trykk.

Dommer Staberg og Aftenposten reagerte i går morges.

- Det er ikke noe hyggelig å bli kalt overvektig. Bratseth sitter ikke akkurat i glasshus, heller. Han er jo høy og slank, og har alltid hatt et annet løpesett enn jeg, sa dommer Staberg til VG før han hadde hørt Bratseths forklaring i går.

Fotballforbundet rakk aldri å ta kontakt med Bratseth, før RBK-direktøren selv var på tråden til dommeransvarlig Rune Pedersen. Han ønsket å rydde opp i alle misforståelsene.

- Aftenpostens journalist har overfor meg allerede beklaget at han skrev dette. Jeg sto sammen med flere journalister og sa saklig og rolig hva jeg mente om dommeren. Deretter la jeg til i en fleipende tone «han var jo overvektig også». Alle skjønte at det var tull, forklarer Bratseth.

Aftenpostens journalist Robert Veiåker Johansen sier følgende til VG etter å ha snakket med Rune Bratseth i går:

- Det er beklagelig at vi har misforstått hverandre, men jeg har ikke beklaget noe av det som står skrevet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball