Hovedinnhold

Rooney: – Spillerne har sluppet billig unna kritikken

• Drømmer om å vinne Europaligaen

<p>STØTTER MANAGEREN: Wayne Rooney sier han og spillerne fortjener mer kjeft. Det har Louis van Gaal fått masse av denne sesongen.</p>

STØTTER MANAGEREN: Wayne Rooney sier han og spillerne fortjener mer kjeft. Det har Louis van Gaal fått masse av denne sesongen.

Foto: Scanpix
Manager Louis van Gaal er blitt Manchester Uniteds store hakkekylling gjennom den begredelige sesongen. Wayne Rooney mener spillerne fortjener mer kritikk.

Manchester Uniteds kaptein sier at han og spillerne må heve seg betraktelig i innspurten av sesongen. Han synes også det er urettferdig at det, stort sett, bare er utskjelte Louis van Gaal som får kjeft.

Les også: United-legenden om hetsen og sykdommen

– Manageren har tatt mye av ansvaret for våre prestasjoner. Dette handler også om oss, vi er ute på banen og vi må prestere. Sånn sett har spillerne sluppet billig unna kritikken, mens manageren har måttet stå i det, sier Wayne Rooney til Sky Sports.

Drømmer om pokal i vår

30-åringen har vunnet det meste i løpet av snart 12 år på Old Trafford. Men siden ligagullet i 2013 har ikke laget kunnet kjempe om de jeveste pokalene. Rooney virker desperat etter nye trofeer.

<p>SULTEN: Det er snart tre år siden Wayne Rooney fikk en pokal i hendene. Her som seriemester i 2013.</p>

SULTEN: Det er snart tre år siden Wayne Rooney fikk en pokal i hendene. Her som seriemester i 2013.

Foto: Scanpix

Les også:  Er dette Uniteds nye spiss?

– Det viktige nå, er å vinne trofeer igjen, allerede denne sesongen. Vi er et nytt lag, vi trenger å vinne noe, sier han.

Etter at laget røk ut av Champions League i desember, må United spille i den mindre glamorøse Europaligaen i vår. Torsdag er det 16-delsfinale mot Midtjylland i Danmark. Det finnes likevel en stor gulrot i Europaligaen: vinneren er sikret plass i neste års Champions League.

Seks poeng bak

– Det hadde vært fantastisk hvis vi kunne vunnet Europaligaen. Det var ikke der vi ønsket å være før sesongen, men det er der vi er nå, så hvorfor ikke prøve å vinne den turneringen, spør Rooney.

VG Sportens podcast:  Dette laget vinner PL-gullet

Å gå Europaliga-omveien inn i Champions League kan bli redningen for ambisiøse United. Med 12 kamper igjen å spille i ligaen er laget seks poeng bak byrival Manchester City på 4. plass. Det spørs om de røde djevelene klarer å spille seg inn blant de fire beste i Premier League.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball