Hovedinnhold

Slakter Zidanes behandling av Ødegaard

Spansk fotballekspert: – Har skapt en misfornøyd spiller som ikke vurderes som god nok for førstelaget

<p>PÅ BENKEN: Martin Ødegaard (t.h.) har startet flere kamper på benken for andrelaget til Real Madrid, Castilla, hvor Zinedine Zidane styrer.</p>

PÅ BENKEN: Martin Ødegaard (t.h.) har startet flere kamper på benken for andrelaget til Real Madrid, Castilla, hvor Zinedine Zidane styrer.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
– Når Zinedine Zidane ikke klarer å få det beste ut av tenåringssensasjonen Martin Ødegaard, hvordan skal han klare å håndtere egoene til 25 stjerner på førstelaget?

Denne saken handler om:

Det er den spanske fotballeksperten Guillem Balague som spør. Og han kommer selv med noen svar i sin spalte hos Yahoo Sport.

Balague stiller spørsmål ved Zidanes evner som leder på treningsfeltet og også å håndtere «egoene» på Real Madrids førstelag. Fotballeksperten mer enn antyder at mannen som hadde sin første trening som Real Madrid-manager i dag, har feilet selv med Castilla i spansk 2. divisjon.

VG TV Ødegaard trente med stjernene på Zidanes første økt

Jobben Zinedine Zidane har gjort med Martin Ødegaard imponerer ikke Balague.

– Under Zidanes vinger skulle Real Madrid ha hjulpet den 17 år gamle potensielle superstjernen til å blomstre som det utrolige fotballtalentet alle ser at han er. Istedet har han skapt en misfornøyd spiller som ikke vurderes som god nok for førstelaget og som samtidig får trøbbel blant lagkameratene fordi de mener han får spesialbehandling.

Fikk en superstjerne

Overfor Sky Sports utdyper han.

– Zidane hadde en superstjerne i Martin Ødegaard, men han klarte ikke å håndtere det. Det gikk uker uten at han brukte ham. Ødegaard var kjøpt av klubben og det likte han ikke. Han ble satt ned på B-laget av klubben, ikke av treneren. Zidane kunne ikke håndtere det faktum at alle spillerne så på Ødegaard som en outsider. Det ble en krig mellom egoene på laget, sier Guillem Balague.

Han er klar på at Zidane var en superstjerne og han vet han må håndtere 25 egoister.

– Jeg vet ikke hvordan det skal gå. Men han har lært fra José Mourinho og Carlo Ancelotti (hvor han var assistent) hvordan han skal gjøre det, så det er noe erfaring på det området, fastslår Balague.

Det høres ut som Zinedine Zidane virkelig trenger en «lykke til». Og det var nettopp det ønsket sparkede Rafael Benitez kom med da han tok farvel med klubben på sin egen hjemmeside i dag.

Raus Benitez

 – Jeg vil benytte anledningen til å si farvel til alle i klubben. Jeg vil at alle i klubben - fra styret til ansatte og fansen - skal vite at det har vært en ære og et privilegium å lede denne klubben. Jeg vil spesielt takke alle ved sportssenteret og Santiago Bernabéu som har hjulpet meg og gjort min jobb enklere siden jeg kom inn døra, skriver Benitez.

Benitez ble sparket som trener i går, ønsker Zinedine Zidane og hans mannskap lykke til.

– Til spillerne, trenerne og de ansatte ønsker jeg alt godt og lykke til.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball