Hovedinnhold

Real Madrid knuste Barcelona: – Asensio kommer til å vinne Gullballen

MADRID (VG) (Real Madrid – Barcelona 2-0, 5-1 sammenlagt) Det var nærmere 30 grader i luften, det var hundre grader i Marco Asensios venstrebein og Estadio Santiago Bernabéu kokte.

Denne saken handler om:

Real Madrid vinner og vinner og vinner, og scoret mål i den 68. kampen på rad. 

«Campeones, Campeones, olé, olé, olé» runger det over det mektige stadionet. På halvannet år som Real Madrid-trener har Zinedine Zidane vunnet to Champions League-trofeer, et seriemesterskap, to UEFA Supercup-trofeer, et klubb-VM og klokken kvart på ett natt til torsdag var den spanske supercupen sikret.

<p>MANNEN MED KANONFOTEN: Marco Asensio feirer sitt herlige 1-0-mål. Foto: JUAN MEDINA, REUTERS</p>

MANNEN MED KANONFOTEN: Marco Asensio feirer sitt herlige 1-0-mål. Foto: JUAN MEDINA, REUTERS

Klokken 01.41 i natt kom en dresskledd Zinedine Zidane til pressekonferansen, og brukte som vanlig mye av tiden på å rose spillerne sine:

– Mange tenker kanskje at det er lett å vinne, men det er det ikke. Vi er sultne, og det ser dere når vi spiller. Starten på året har vært veldig bra, men vi vet at nå starter en veldig lang sesong. Vi vant i siste serierunde i fjor. Det blir ikke lett denne sesongen heller, men vi er klare, oppsummerte Zidane, trygg og rolig – og smilende de to gangene han fikk muligheten til å snakke litt fransk.

Nattens pokal er vel den minst gjeve av de han har vunnet, men det er alltid deilig å feie Barcelona av banen. Og mens Real Madrid ser utrolig sterke ut foran ligastarten, halter rivalen fra nordøst. Med Neymar borte virker Barcelona mer avhengig av Lionel Messi enn noen gang før.

Like etter kampen hevdet sportslig administrator i klubben, José Segura, at Barcelona er nære å signere to nye spillere. 

– Vi trenger nye spillere. Vi er nære enighet med Philippe Coutinho (Liverpool) og Ousmane Dembélé (Borussia Dortmund), sier Segura i intervjuet med TV3. 

Første kamp: Drama - Ronaldo scoret og ble utvist

– Tilhører fortiden 

Barcelonas nye trener Ernesto Valverde erkjente at Real Madrid var best og gratulerte Zidane & Co. med en ny seier.

– Men det tilhører fortiden. Vi må fokusere fremover. Ingen er uslåelige. Alle vil tape, det har skjedd med oss, og det vil skje med Madrid. De har vært gode i oppkjøringen, men sesongen er lang, sier Valverde.

Så du? Ronaldo med Messi-stikk i første kamp

Real Madrid viser at laget slett ikke er avhengig av Cristiano Ronaldo. Denne gangen var heller ikke Isco med, heller ikke Gareth Bale eller Casemiro, men Zidanes gjeng dominerer likevel. Grovt sett er det de samme spillerne som har vunnet Champions League to år på rad, det samme maskineriet – og fortsetter 21 år gamle Marco Asensio på denne måten kan han ende opp som en av de aller beste i verden om noen år. 

Se scoringen her:

– Asensio kommer til å vinne Gullballen i løpet av de to neste årene, sier Real Madrid-redaktør Tomás Roncero i avisen AS.

Fortsatt må Asensio imidlertid slåss for en plass i første-elleveren. Denne glovarme kvelden fikk han muligheten fra start og det tok ikke lang tid før han viste Zinedine Zidane at det også var en korrekt avgjørelse. Da fikk Marco Asensio ballen rundt 30 meter fra mål, dyttet den til rette med yttersiden av venstrebeinet og hamret den med største selvfølgelighet bak en perpleks Marc-André ter Stegen i Barcelona-målet. 

Som om det er noe han driver med hver dag. Det er nesten ikke langt unna sannheten heller. 

Man blir i hvert fall ikke særlig overrasket lenger, Marco Asensios venstrebein er noe helt spesielt og Real Madrids ledelse har selvsagt innsett det for lengst; den nye kontrakten skal ha en utkjøpsklausul på 350 millioner euro...

– Jeg liker jo fotball, så jeg kan ikke gjøre annet enn å være imponert når han scorer et sånt mål, sier Zinédine Zidane, ifølge Marca.

Modric og Kroos og Asensio og Marcelo og Kovacic og de andre var som en hvit virvelvind i åpningsminuttene. Real Madrid styrte det meste, Barcelona kom mer med etter hvert, men hjemmelaget var giftigst og klart best; Lucas Vazquez traff stolpen, før Zidane-favoritten, den litt undervurderte og alltid hardtarbeidende Karim Benzema, lekte seg forbi Samuel Umtiti og økte til 2-0 fra kort hold før pause. 

Se også: Real Madrid herjet med Manchester United

(Saken fortsetter.)

Dobbeltfinalen var for lengst avgjort, og 2. omgang ble slappere. Real Madrid hadde full kontroll, men Barcelona skal ha ros for at laget aldri falt sammen. Lionel Messi traff tverrliggeren og Luis Suarez nikket i stolpen. 

Det var liksom ikke Barcelonas kamp.

Så gjenstår det å se om det kan bli Barcelonas sesong.

Det ser ikke så bra ut akkurat nå.

PS! Den spanske supercupfinalen ble først arrangert i 1982. Barcelona har flest seire med 12, Real Madrid er nå oppe i ti. Syv ganger har disse to lagene møttes i finalen, seks av dem har Real Madrid vunnet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball