Hovedinnhold

Wenger forlenger med Arsenal

NY TROFÉJAKT: Endelig kunne Wenger løfte et trofé igjen, da han ledet Arsenal til FA-cupseier 17. mai i år. Nå skal han og Arsenal ha blitt enige om en kontraktsforlengelse, som gjør ham manager i tre nye år. Foto: Adam Davy / Pa Photos / NTB scanpix
NY TROFÉJAKT: Endelig kunne Wenger løfte et trofé igjen, da han ledet Arsenal til FA-cupseier 17. mai i år. Nå skal han og Arsenal ha blitt enige om en kontraktsforlengelse, som gjør ham manager i tre nye år. Foto: Adam Davy / Pa Photos / NTB scanpix
Arsène Wenger sin kontrakt med Arsenal var i ferd med å gå ut denne sommeren. Nå er den forlenget med tre år - til ut 2016/17-sesongen. Det bekrefter Arsenal.

Denne saken handler om:

Arsenal hadde ikke vunnet et eneste trofé siden 2005 før FA-cupgullet ble sikret i ekstraomgangene mot Hull på 17. mai, og Wenger (64) har måttet tåle mye kritikk for trofétørken som var - uten at det har gått ut over hans egen motivasjon.

- Jeg vil bli her for alltid, har Wenger tidligere uttalt.

Nå ser det ut til at han i hvert fall blir værende i Arsenal i tre år til. For ifølge BBC har han og Arsenal blitt enige om en kontraktsforlengelse som gjør ham manager ut 2016/17-sesongen.

Kontrakten ble signert og offentliggjort av Arsenal fredag, til stor glede for blant andre midtbanespiller Aaron Ramsey.

- Gratulerer til sjefen for å signere for tre nye år. Ser frem til å bygge videre på forrige sesongs suksess, skriver han på Twitter.

Også sjefen selv er fornøyd med at avtalen er kommet i stand.

- Jeg ønsker å bli værende og utvikle klubben og laget. Vi går inn i en veldig spennende periode, og vi har en sterk tropp, god økonomi og masse støtte fra supportere rundt om i hele verden, sier han ifølge The Mirror.

- Klubben har alltid hatt troen på meg, og jeg er veldig takknemlig for det. Vi har gått gjennom fantastiske perioder, men også tider der vi har måttet holde sammen i motgang, sier Wenger.

64 år gamle Wenger har ledet Arsenal til åtte store troféer siden han ankom klubben høsten 1996.

Siden den gang har franskmannen ledet laget til imponerende 17 strake Champions League-sluttspill.

Ifølge NTB er den nye avtalen verdt 75 millioner kroner i året, og Wenger skal få hele én milliard til å gjøre spillerkjøp for.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball