Hovedinnhold

Van Persie senket Liverpool med to klasseavslutninger

UTLIGNING: Robin van Persie dukker opp på enden av Bacary Sagnas innlegg og header inn utligningen, uten at Martin Skrtel, Pepe Reina eller Jamie Carragher får gjort annet med det enn å se på. Foto: PA Photos
UTLIGNING: Robin van Persie dukker opp på enden av Bacary Sagnas innlegg og header inn utligningen, uten at Martin Skrtel, Pepe Reina eller Jamie Carragher får gjort annet med det enn å se på. Foto: PA Photos
(VG Nett) (Liverpool - Arsenal 1-2) En mann ved navn Robin van Persie. To avslutninger på mål. Og tre poeng til Arsenal.

Denne saken handler om:

Alex Song og Bacary Sagna leverte to praktinnlegg, og begge gangene var van Persie på rett plass med to kjempeavslutninger. En med hodet og en på volley.

- Det betyr mye for meg å score på en så stor bane som Anfield. Vi er stolte over seieren, men jeg tror ikke vi helt fortjente den. Liverpool spilte nok bedre, men det er godt å avgjøre på slutten, sier van Persie ifølge NTB.

- En mester på å bevege seg i boksen slik at han kan avslutte, vurderer Henning Berg i TV 2s studio, etter først å ha hyllet avslutningene.

Og dermed ligger Arsenal 10 poeng foran sjuendeplasserte Liverpool i kampen om den viktige fjerdeplassen.

- Vi spilte fantastisk fotball, men sitter tomhendte igjen. Resultatet gir ikke riktig bilde av kampen, men vi ble straffet for ikke å score nok mål, sier Kenny Dalglish ifølge NTB.

Liverpool viste noe av sin beste fotball for sesongen i førsteomgangen på Anfield. Og det manglet ikke på dramatikk i toppkampen heller.

Noen misbrukte halvsjanser gikk over i misbrukte gigantsjanser, etter oppgjørets mest omdiskuterte øyeblikk. I det 18. minutt dro Luis Suarez seg fri og Wojciech Szczesny i Arsenal-målet kom ut. Uruguayaneren havnet i bakken og Liverpool fikk straffe.

Men som flere ganger før denne sesongen, klarte ikke de røde å omsette ellevemetersforsøket i mål. Szczesny reddet Kuyts straffe, og var fantastisk oppe og tok seg av returen på den andre siden også.

VG LIVE: Les fyldig referat her!

Minutter senere ble flere hår revet ut av Kenny Dalglish' hode i frustrasjon, da Henderson ikke klarte å overliste Szczesny, før Suarez sendte Liverpools 20. ball for året i stanga på returen.

Men så var Fru Fortuna på lag med guttene fra Merseyside. Et godt Jordan Henderson-innlegg ble beinet i eget mål av Laurent Koscielny - Arsenals femte selvmål for sesongen.

Til Arsene Wengers store glede er bare èn sjanse nok for Robin van Persie. Innlegget fra Bacary Sagna var mesterlig, og på den andre enden dukket nederlenderens hode opp mellom Jamie Carragher og Pepe Reina.

VG Nett-leser:
Verdens beste spiss. Herregud for en fantastisk avslutning.
Diskuter med andre her!

På overtid av den første økta var det Dirk Kuyts tur til å treffe metallet, da han kom først på ballen, som trillet forbi Szczesny til mer stang-ut.

Den andre omgangen startet med ubehagelige scener. Henderson og Mikel Arteta kolliderte, og etter flere minutter med behandlingen ble spanjolen båret av banen med surstofftilførsel til stående applaus.

Resten av andre omgang var en jevnere affære, uten at noen klarte å overliste Szczesny eller kollegaen Reina. Nærmest nettkjenning var Martin Kelly og Theo Walcott.

Før Robin van Persie dukket opp igjen, altså...

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball