Hovedinnhold

Van Persie punkterte kampen med perlescoring

PUNKTERTE KAMPEN: Robin Van Persie kom på banen i det 65. minutt - og scoret 2-0-målet i kampens siste spilleminutt. Foto: PA Photos
PUNKTERTE KAMPEN: Robin Van Persie kom på banen i det 65. minutt - og scoret 2-0-målet i kampens siste spilleminutt. Foto: PA Photos
(VG Nett) (Manchester United - West Bromwich 2-0) Manchester United levde småfarlig i sluttminuttene på Old Trafford - men en perle fra Robin Van Persie berget alle poengene.

Denne saken handler om:

Det var ingen stor forestilling United vartet opp med på eget gress i Manchester i ettermiddag. Middelhavsfarer West Bromwich stilte på motsatt halvdel i kampen hvor Alex Ferguson valgte å benke både Robin Van Persie og Javier Hernandez fra start.

Til slutt lot imidlertid United-sjefen Van Persie få slippe til, og det ga resultater - i kampens aller siste spilleminutt.

Med ei perle av et mål punkterte han oppgjøret, og sørget for å opprettholde tabell-luken ned til byrival Manchester City.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt 

- Vi er i god posisjon og halvveis til målet. Nå har vi en kamp på tirsdag borte mot Wigan, og vi har noen spillere med friske bein til da. Vi ser fram til neste kamp og går for å vinne den, sier United-manager Alex Ferguson ifølge BBC.

Ledelse med selvmål

Hjemmelaget tok styringen fra start på Old Trafford, men måtte ha hjelp fra et West Bromwich-bein for å ta ledelsen.

Stadionuret viste åtte spilte minutter da Ashley Young fikk ballen inne i feltet og prøvde en avslutning fra skrått hold. Forsøket havnet inne i femmeteren, og Gareth McAuley prøvde å avverge scoring ved å strekke fram beinet og endre retning på ballen.

Det greide han også - men med verst tenkelig utfall for gjestene. Ballen gikk mellom beina på keeper Ben Foster og i nettmaskene til ledelse for United.

Van Persie punkterte

Hjemmelaget holdt på ledelsen til pause, men etter hvilen ble det mer svette tilstander for United. West Bromwich var fullt på høyde med serielederen, og skapte i perioder flere farlige sjanser foran David De Geas mål.

I det 70. minutt kom gjestene uhyggelig nære en utligning. Selvmålsscorer McAuley kom først på en corner fra Chris Brunt, og sendte ballen i tverrliggeren. Dommer Jon Moss mente imidlertid at McAuley hadde klatret på Chris Smalling før han avsluttet, og ga United frispark.

Da hadde Robin Van Persie allerede entret banen til fordel for Shinji Kagawa. Nederlenderen brukte ikke lang tid på å presentere seg - men først like før full tid fikk han uttelling.

United-spilleren fikk en pasning fra Antonio Valencia ute på sekstenmeteren og avsluttet på nydelig vis - han curlet ballen i lengste hjørne og punkterte kampen på Old Trafford.

Dermed sikret United full poengpott, og har ei luke på sju poeng ned til byrival City - som på sin side slo Norwich 4-3 på bortebane i dag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball