Hovedinnhold

Van Persie forbannet etter Arsenal-smell

* Arsenal-stjernen nektet å takke motspiller for kampen
* Wigan har slått Arsenal, Manchester United og Liverpool på tre uker

SCORET: Jordi Gomez (midten) jubler for scoring tidlig i kampen. Det resulterte til slutt i en ny Wigan-seier. Foto: AP
SCORET: Jordi Gomez (midten) jubler for scoring tidlig i kampen. Det resulterte til slutt i en ny Wigan-seier. Foto: AP
(VG Nett) (Arsenal-Wigan 1-2) Wigan scoret to mål på to minutter, tok en ny skalp - og sørget for at kampen om Champions League-plass neste sesong er vidåpen i England.

Denne saken handler om:

Det skjedde etter en mildt sagt forrykende åpning på kampen på Emirates: Først scoret Franco di Santo for Wigan etter sju minutters spill - på en lynhurtig og nådeløs kontring. Så doblet like godt Jordi Gomez ledelsen minuttet senere.

På tribunen forsto hjemmefansen knapt hva de hadde sett: Wigan rystet mektige Arsenal.

- Jeg er ikke overrasket, vi har spilt bra i flere uker nå. Vi har opplevd tøffe tider i år, men vi har kommet sterkt ut av det. Men det er fortsatt langt igjen, sier Wigans Gary Caldwell.

Vertene burde vært forberedt på tøff kamp: De siste tre ukene har Wigan slått både Liverpool og Manchester United. I kveld var det altså et nytt topplag som skulle få kjørt seg.

SCORET: Thomas Vermaelen reduserte til 1-2 og gjorde Robin van Persie (t.h.) fornøyd - en liten stund. Foto: PA
SCORET: Thomas Vermaelen reduserte til 1-2 og gjorde Robin van Persie (t.h.) fornøyd - en liten stund. Foto: PA

Det skjedde i en spinnvill fotballkamp proppet med sjanser. Arsenal sto bak de fleste av dem - men Wigan skapte også nok til å score flere mål.

Ved pause brukte TV 2-ekspert Aleksander Schau følgende ord for å oppsummere det han hadde sett:

- Det er en prinsesse av en fotballkamp! Og prinsessa er dritfin!

VG LIVE: Referat fra kampen

Etter at Arsenal tapte på Emirates mandag kveld, så får mannskapet til Arsene Wenger knallhard kamp fra både Tottenham, Newcastle og Chelsea i serieavslutningen.

Samtlige av dem jakter ligaplass nummer tre og fire, som begge gir plass i Champions League.

Forbannet Van Persie

Den spenningen virket ikke Arsenal å sette pris på i kveld. Laget hadde vunnet åtte av de ni siste kampene før oppgjøret mot Wigan. Så var det altså full stopp.

Arsene Wenger var tydelig stresset utover i andreomgangen. Til slutt fremsto han som rasende på Wigan, som gjorde sitt ytterste for å bruke tid i sluttminuttene.

Forbannet var også Robin van Persie, som nektet å ta Gary Caldwell i hånda etter kampslutt.

Nederlenderen virket fryktelig oppgitt over det han mente var drøying av tiden. Wigans slåss som løver gjennom store deler av kampen, og ble ikke veldig populære i Arsenal-leiren da de gjorde lite for å heve tempoet i sluttminuttene.

Det tar imidlertid neppe nattesøvnen fra Gary Caldwell og Wigan: Laget har vunnet fire av de fem siste kampene, og har nå en liten luke ned til lagene i bunn av Premier League.

- Fortsetter vi slik, så beholder vi plassen, oppsummerte Victor Moses, som ble kåret til «man of the match» hos TV-kanalen Sky Sports.

- En fortjent seier. Noen ganger har man litt flaks, men det å score to spillemål på bortebane viser litt av hvilke kvaliteter vi har offensivt, sier Wigan-manager Roberto Martinez.

1-0: Her setter Franco di Santo inn Wigans første etter en fantastisk kontring. Foto: Reuters
1-0: Her setter Franco di Santo inn Wigans første etter en fantastisk kontring. Foto: Reuters

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball