Hovedinnhold

United rotet bort seieren

DRAMATIKK: Nikica Jelavic og Steven Pienaar sørget i løpet av to minutter for at Everton fikk med seg ett poeng fra Old Trafford. Foto: Pa Photos
DRAMATIKK: Nikica Jelavic og Steven Pienaar sørget i løpet av to minutter for at Everton fikk med seg ett poeng fra Old Trafford. Foto: Pa Photos
(VG Nett) (Man. United-Everton 4-4) United så ut til å ta tre viktige poeng i gullkampen i Premier League, i stedet slo Everton knallhardt tilbake og ga City en hjelpende hånd.

Denne saken handler om:

Da Wayne Rooney satte inn sitt andre mål for dagen 20 minutter før slutt, og sendte United opp i en 4-2-ledelse, regnet alle med at alle poengene skulle bli værende på Old Trafford.

Men David Moyes menn ville det annerledes. Først satte Nikica Jelavic inn sin andre scoring, før Steven Pienaar fastsatte sluttresultatet til 4-4 fem minutter før slutt.

- Det er sterkt å komme tilbake, men spillerne fortjente dette. Det var en bra prestasjon av spillerne, all ære til dem. Det er vanskelig å komme til Old Trafford og få et godt resultat, sa Everton-manager David Moyes i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

- Jeg trodde vi skulle klare å scoret ett, da vi lå under 2-4, men jeg visste ikke om det var tid til å score to, fortsatte Moyes.

- Vi kastet bort seieren. Det er vanskelig å kunne forestille seg det, men det skjedde, sa United-sjef Alex Ferguson, etter kampen.

VG LIVE: Fyldig kampreferat fra Old Trafford 

Dermed kan Manchester City krympe byrivalens forsprang til tre poeng med seier over Wolverhampton senere i dag, og vi får seriefinalen alle har drømt om på Etihad Stadium neste mandag.

Målfest

Etter at Jelavic og Rooney headet inn hvert sitt mål før pause, utviklet det seg til en målfest på Old Trafford i andre omgang.

Først satte Danny Welbeck ballen i krysset fra 16 meter, og United hadde snudd kampen fra 0-1 til 2-1, og Everton så ut til å ha mistet motet.

Minutter senere ble vondt verre for de blåkledde. United lekte seg igjennom Everton-forsvaret, og Nani kunne iskaldt vippe ballen over en utrusende Tim Howard.

Men gjestene ga ikke opp, og 23 minutter før slutt reduserte Marouane Fellaini, da han banket ballen i mål på hel volley fra ti meter.

SCORET TO: Wayne Rooney scoret to ganger mot gamle lagkamerater. Foto: Ap
SCORET TO: Wayne Rooney scoret to ganger mot gamle lagkamerater. Foto: Ap

Rooneys 26. seriemål

Wayne Rooney jakter på toppscorertittelen i Premier League, og scoret kveldens andre mål 20 minutter før slutt, etter flotte kombinasjoner med spissmakker Welbeck.

Med nummer 25 og 26 for sesongen, er United-spissen nå bare ett mål bak Arsenal-spilleren.

Men Rooneys dobbel hjalp lite.

Først satte Jelavic sitt andre, før Pienaar ble den store helten for den blå delen både av Liverpool og Manchester.

Tim Howard får nok også et klapp på skulderen etter dagens kamp, langt inne i overtiden vartet han opp med en kjemperedning, da Rio Ferdinand banket til fra 20 meter.

Tok ledelsen

Everton åpnet best på Old Trafford, og både Nikica Jelavic og Leon Osman skapte litt trøbbel for United-forsvaret, uten at de kom seg til de helt store sjansene.

United kom etter hvert mer med i kampen, men kunne lite gjøre da Jelavic steg til værs etter et innlegg fra Tony Hibbert. Fra svært spiss vinkel styrte kroaten ballen over United-keeper David de Gea og i det lengste hjørnet.

United hevet seg etter scoringen, og fire minutter før pause fikk de betalt. Nani slo inn fra venstre, inne i 16-meteren kom Wayne Rooney i fart, Phil Neville nådde akkurat ikke opp, og Uniteds toppscorer stakk frem hodet og headet inn sitt 25. seriemål for sesongen.

- Det tok litt tid å komme i gang i dag, men etter scoringen synes jeg vi til tider spilte veldig bra, sa Ferguson etter kampen.

VG LIVE: Kl. 17: Wolves-City | Liverpool-West Brom 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball