Hovedinnhold

United har signert Mame Biram Diouf

SENSASJONELL OVERGANG: Mame Biram Diouf går fra Molde til Manchester United. Foto: Scanpix.
SENSASJONELL OVERGANG: Mame Biram Diouf går fra Molde til Manchester United. Foto: Scanpix.
(VG Nett) Manchester United har kjøpt Molde-spiller Mame Biram Diouf. Spissen blir klubbens fjerde sommerkjøp.

Denne saken handler om:

Sjokkovergangen bekreftes på Molde sin hjemmeside. Diouf skal gjennomføre en medisinsk sjekk hos Manchester United neste uke.

VG Nett-leser:
«Snakk om lyn i fra klar himmel»
Diskutér den sensasjonelle overgangen her!

Molde Fotballklubb holder pressekonferanse klokken 12, og VG Nett er på plass.

Diouf tiltrer klubben i januar. Fram til den tid vil han bli i Molde FK på lån. På Manchester United sin hjemmeside står det at klubben har sikret seg et norsk stjerneskudd.

Manchester United har allerede sikret seg Gabriel Obertan fra Bordeaux, Michael Owen fra Newcastle og Antonio Valencia fra Wigan foran kommende sesong.

Overrasket Jonevret

Molde-trener Kjell Jonevret ble overrasket da han hørte at Diouf hadde signert for den engelske storklubben. Men treneren undertstreket at han var glad på både klubbens og spillerens vegne.

- Dette er moro for oss i Molde, moro for Mame og ikke minst familien hans i Senegal. At han blir hos oss ut sesongen var veldig viktig for oss, sier Jonevret til VG Nett.

MFK-treneren tror senegaleseren kommer til å utvikle seg under Ferguson.

- Mame er en spennende spiller jeg har jobbet tett med i to år. Nå vet ikke jeg hvilke planer United har med han, men han har fortsatt utviklingspotensiale. Mame er god nå, men kan bli enda bedre.

TIL INNKJØP: David Gill og Sir Alex Ferguson har signert Moldes Mame Biram Diouf. Foto: AFP
TIL INNKJØP: David Gill og Sir Alex Ferguson har signert Moldes Mame Biram Diouf. Foto: AFP

Ettertraktet spiller

Diouf har vært ettertraktet på overgangsmarkedet etter 12 nettkjenninger i eliteserien.

Senegaleseren scoret fire mål da Molde slo Brann 5-2 sist helg. Ifølge Romsdals Budstikke var Diouf i samtaler med Groningen i går.

Les også:Mame kan forsvinne til Nederland

Spissen har også vært ønsket av Lyon, Toulouse, Bordeaux og Sochaux, tyske Hamburger SV, Schalke og Borussia Mönchengladbach, danske FC København og Brøndby, samt østerrikske Red Bull Salzburg, ifølge rbnett.no.

- Jøss, er det sant?

Lederen for Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, Ole Petter Pedersen, kjente ikke til overgangen da VG Nett snakket med han fredag formiddag.

Les også:United-ekspert:- Ikke overrasket

Les også:Norsk kommentator:- En sjokkartet overgang

- Jøss, er det sant? Nå ble jeg veldig overrasket. Jeg har faktisk sett Diouf i aksjon for Molde et par ganger i år og han har vært bra for dem, sier Pedersen.

Supportersjefen forteller videre at han anser 21-åringen for å være en spiller som kompletterer Uniteds angrepsrekke på en fin måte med sin kontringsstyrke.

- Det er ikke sikkert han blir en hit, men United har råd til å ta den sjansen. Mame bør bruke den første sesongen til å bli kjent med United og engelsk fotball. Dersom det ikke blir så mye spilletid i starten bør han ikke ta det altfor tungt, mener Pedersen.

Les også:Mame vant sykkel, men kan ikke sykle

Som Lyn fra klar himmel

Da VG Nett snakket med Dioufs agent Jim Solbakken onsdag formiddag, var han klar på at Diouf ikke kom til å forsvinne fra Molde med det aller første.

- Ingenting skjer i løpet av denne uken. Mame har det veldig fint i Molde og kan fortsatt lære mye, sa Solbakken.

Solbakken har ikke svart på VG Netts henvendelser i dag.

Sjekk VG Netts fotballside her!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball