Hovedinnhold

TV 2 får Premier League

CAREW PÅ TV 2: Fra og med august vil TV 2 sende oppgjørene til John Carew og hans Aston Villa. Foto: AFP
CAREW PÅ TV 2: Fra og med august vil TV 2 sende oppgjørene til John Carew og hans Aston Villa. Foto: AFP
(VG Nett)TV 2 har sikret seg rettighetene til den engelske eliteserien de neste tre årene.

Denne saken handler om:

TV 2-sjef Alf Hildrum signerte mandag ettermiddag avtalen som sikrer den norske tv-kanalen rettighetene til å vise Premier League fra og med neste sesong.

Når VG Nett like etter klokken 15 får kontakt med sportssjef Bjørn Taalesen i TV 2 er det tydelig at jubelen står i taket i TV 2.

- Vi har akkurat sprettet sjampanjen og feirer det som er blitt en veldig god dag, sier Taalesen mens en rekke av hans kolleger i bakgrunnen synger på strofer fra den engelske fotballsangen «Football's coming home».

Les også:Canal+ har ikke gitt opp

Taalesen forteller at kanalen har jobbet i månedsvis med å sikre seg avtalen.

- Vi er utrolig fornøyde med å ha sikret oss det som er en av de mest attraktive sportsrettighetene, sier Taalesen til VG Nett.

De siste årene er det betaltv-kanalen Canal plus som har sendt kampene i Norge. Men deres avtale utløper når inneværende sesong er over.

- Ja, vi har gjort en avtale med TV 2 i Norge om Premier League. Avtalen er nå bare avhengig av en formell godkjennelse fra Premier League, sier partner Peter Liljestrand i Medge Consulting til kampanje.com.

VG Nett-leser:
Jeg har satt pris på Canal plus. De har gjort en veldig god jobb med Premier League. Nå må tillit skapes og ekspertise hentes på nytt.
Hva mener du?

TV 2 har ifølge NTB planer om å opprette en egen HD-kanal for Premier League-sendingene. TV-huset har også sikret seg videorettigheter til internett og mobiltelefon. Avtalen gjelder for de tre neste sesongene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball