Hovedinnhold

Toure kobles til Liverpool som Carragher-erstatter

Den skandinaviske supporterklubbens leder til VG: - Det høres realistisk ut

FLERE TROFEER I SIKTE? Kolo Toure, som her jubler med Premier League-gullet i 2012, kan bli Liverpool-spiller. Foto: Sharon Latham, PA Photos
FLERE TROFEER I SIKTE? Kolo Toure, som her jubler med Premier League-gullet i 2012, kan bli Liverpool-spiller. Foto: Sharon Latham, PA Photos
(VG Nett) Kolo Toure (32) kan ifølge engelsk presse bli Liverpool-spiller om kort tid.

Denne saken handler om:

Fakta om Kolo Toure

  • Arsenal: Spilt 225 kamper og scoret 9 mål.
  • Manchester City: Spilt 64 kamper og scoret 2 mål.
  • Elfenbenskysten: Spilt 98 kamper og scoret 6 mål

Av  Erik Leidal 

Etter Jamie Carrighers avskjed, og med tilsynelatende liten tro på Martin Skrtel og Sebastian Coates, trenger Brendan Rodgers to nye midtstoppere før seriestart.

Daily Mail peker i dag på Kolo Toure som en mulig ny stopper inn.

Ivorianerens kontrakt med Manchester City går ut neste måned. Han har tidligere sagt at han vil bli værende i England.

- Liverpool trenger en midtstopper eller to og han er en spiller som Liverpool kunne hatt nytte av, sier Liverpool supporterklubb-formann Pål Chr. Møller til VG.

- Er Kolo Toure den rette?

- Det kan han være, men det vil være en kortsiktig løsning siden han er 32 år gammel, men det kan også være en god løsning hvis man ser helheten. Hvis Rodgers signerer en yngre midtstopper som har karrieren foran seg kan Kolo være en god løsning, sier Møller.

GIR SEG: Jamie Carragher takket fansen da han gikk av Anfield for siste gang som spiller søndag kveld. Foto: PHIL NOBLE, Reuters
GIR SEG: Jamie Carragher takket fansen da han gikk av Anfield for siste gang som spiller søndag kveld. Foto: PHIL NOBLE, Reuters

32-åringen er eldre enn Liverpools amerikanske eiere Fenway Sports Group vanligvis ønsker inn. Men rutinen til den mangeårige Premier League-spilleren er til stopperens fordel.

- Burde Rodgers signere en 32 åring?

- Hvis Rodgers kjøper en ung spiller i tillegg, så er Toure en god spiller. Alderen har ikke alt å si, han har rutine og er en sterk forsvarspiller som absolutt kan være en god overgang. Det høres realistisk ut, sier Møller.

Rodgers har ifølge engelsk presse sett på flere spillerne for å forsterke forsvaret til Liverpool. Ajax spilleren Toby Alderweirled og Tiago llori fra Sporting Lisboa har tidligere vært aktuelle, mens Rodgers ifølge Daily Mail er en beundrer av Schalkes greske forsvarspiller Kyriakos Papadopolous.

Chelsea har også fulgt nøye med på Papadopolous, men er ikke villig til å betale prisen Schalke krever på cirka 190 millioner kroner.

Ellers på balløya meldes det ifølge NTB at Manchester City vil ha Edinson Cavani fra Napoli for 350 millioner kroner.

- Jeg sendte (sportsdirektør Riccardo) Bigon for å møte Manchester City for å sjekke muligheten for en overgang for Cavani. De har ønsket seg ham i flere måneder. Vi må se hva som er mulig. Vi krever Dzeko den andre veien, sier Napoli-eier Aurelio De Laurentiis.

Cavani scoret 29 seriemål for Napoli denne sesongen. Edin Dzeko scoret 14 for Manchester City.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball