Hovedinnhold

Tottenham pepet ut av sine egne

* Har fortsatt ikke vunnet seriekamp under Villas-Boas
* Dembele nær ved å bli matchvinner for Tottenham i debuten

1-0: Mousa Dembele (t.v.) fikk akkurat den debuten han kunne drømme om for Tottenham lørdag. Her skyter han, og ordner 1-0, mot Norwich. Foto: AFP
1-0: Mousa Dembele (t.v.) fikk akkurat den debuten han kunne drømme om for Tottenham lørdag. Her skyter han, og ordner 1-0, mot Norwich. Foto: AFP
(VG Nett) (Spurs-Norwich 1-1) Tottenham virket endelig å vinne en seriekamp under André Villas-Boas. Så gikk det meste galt.

Denne saken handler om:

Med bare fem minutter igjen å spille hamret nemlig Robert Snodgrass inn en fortjent utlikning for Norwich.

Og så, bare tre minutter senere, fikk Tom Huddlestone direkte rødt kort.

Avgjørelsen til dommer Mark Halsey virket streng. Det forandrer likevel ikke følgende fakum: Tottenham trengte en opptur, så ut til å lykkes - men endte istedet opp med å bli buet av banen av sitt eget publikum.

Laget har mistet Rafael van der Vaart og Luka Modric før årets sesong, og har fortsatt ikke vunnet en seriekamp med portugisiske André Villas-Boas som manager.

- Vi er veldig skuffet over måten vi har spilt på. Spillerne er ikke helt på høyden, vi manglet skarpheten vi trengte og tillot kanskje at litt engstelse kom inn i spillet vårt, sa Villas-Boas til BBC etter kampslutt.

VG LIVE: Referat fra lørdagens kamper

VENTER PÅ LAGETS FØRSTE LIGASEIER: Tottenham-sjef André Villas-Boas. Foto: AFP
VENTER PÅ LAGETS FØRSTE LIGASEIER: Tottenham-sjef André Villas-Boas. Foto: AFP

Nå øker presset på 34-åringen som ventet til andreomgang med å slippe til nyinnkjøpte Moussa Dembele.

Belgieren, som kommer fra Fulham, brukte bare en halv omgang på å sende Tottenham opp i ledelsen med en nydelig avslutning fra 16 meter.

Omdiskuterte straffesituasjoner

På det tidspunktet hadde Tottenham lagt 68 svake minutter bak seg. Norwich hadde hatt kampens to største sjanser, blant annet en knallhard heading i tverrliggeren, og fortjente å lede.

Etter en snau time ble Tottenham trolig snytt for straffespark da Sebastien Bassong feide Jermain Defoe i bakken på 16-metersstreken.

Dommeren valgte å trekke episoden ut av boksen og dømme frispark. Reprisen viste at det trolig var feil.

Senere i omgangen var det Norwich sin tur: Steve Morison ble tydelig holdt i trøya innenfor boksen til Tottenham. Men Mark Halsey pekte aldri på straffemerket, til gjestenes store fortvilelse.

Tottenham ligger på 14. plass på tabellen etter tre spilte seriekamper. Norwich følger i rygg, også de med to fattige poeng.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball