Hovedinnhold

Toppdommere: - Målet skulle aldri vært godkjent

HER SKJER DET: Darren Bents skudd treffer en badeball foran mål og suser inn i nettet bak Pepe Reina. Foto: AFP
HER SKJER DET: Darren Bents skudd treffer en badeball foran mål og suser inn i nettet bak Pepe Reina. Foto: AFP
(VG Nett/NTB) Det er kanskje ingen trøst for Liverpool og Rafael Benitez, men flere toppdommere mener Sunderlands bisarre vinnermål lørdag burde vært annulert.

Denne saken handler om:

Det var allerede etter fem minutters spill på Stadium of Light at Darren Bents skudd traff en Liverpool-badeball og forsvant inn i nettmaskene bak en utmanøvrert Pepe Reina.

VG Nett-leser:
Tar gjerne omkamp jeg. men da får vel Liverpool enda dårligere målforskjell enn de har i dag.
Diskutér målet her!

Manager Rafael Benitez sa etter kampen at det var riktig av kamplederen å godkjenne målet. Det er ikke den tidligere Premier League-dommeren Jeff Winther enig i. Han mener pipeblåseren burde stoppet kampen for å fjerne badeballen som ble kastet inn på banen av en ung Liverpool-fan.

Les også:Her lures Reina av Liverpool-badeball

- Jeg er sjokkert. Det er en klar regel i fotball. Målet skulle ikke vært godkjent. Reglene sier at dersom det oppstår en ytre påvirkning skal spillet stoppes, sier Winther til BBC Radio 5 Live ifølge soccernet.com.

- Utrolig at dommere på dette nivået ikke får med seg hva som skjer, og tar en korrekt avgjørelse. Jeg forsvarer dommere så ofte som mulig, men dette er mye mer alvorlig enn at en man ikke får med seg at ballen har vært over streken, legger Winther til.

VG LIVE:Følg Blackburn-Burnley her fra 14.00!

Også flere andre toppdommere går ut mot kollega Mike Jones etter lørdagens kamp i Nord-England.

- Det var en så åpenbar feil. Alle vet at spillet skal stoppes når noe eller noen kommer inn på banen, sier Dermot Gallagher.

VG LIVE:Følg Wigan-Manchester City her fra 17.00!

Også Graham Poll, en annen tidligere toppdommer, uttalte etter kampen at det var feil å godkjenne målet. Han mente også at spillet skulle vært stoppet og kampen satt i gang igjen med dropp.

Eurosport melder søndag at Liverpools badeballer har økt enormt i popularitet det siste døgnet. Det er rett og slett ikke flere slike badeballer å oppdrive i klubbens supporterbutikk.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball