Hovedinnhold

Tidligere stjernedommer er TV 2s nye Premier League-ekspert

DOMMERPROFIL: Mark Clattenburg, her under Premier League-kamp mellom Arsenal og Hull, skal bli TV 2s nye Premier League-ekspert.
DOMMERPROFIL: Mark Clattenburg, her under Premier League-kamp mellom Arsenal og Hull, skal bli TV 2s nye Premier League-ekspert. Foto: Glyn Kirk, AFP
I fjor dømte han Champions League- og EM-finalen. Nå skal Mark Clattenburg (42) være ekspert i TV 2s Premier League-studio.

Denne saken handler om:

– Det stemmer. Det er vi veldig glad for, bekrefter fotballsjef Eystein Thue i TV 2 overfor VG.

Husker du? Clattenburg ble slaktet av Mourinho

Den britiske dommeren kan vise til en imponerende CV. Han har dømt over 300 kamper i Premier League. I 2016 dømte han Champions League-finalen, EM-finalen og FA-cup-finalen.

I februar bestemte han seg for å legge opp karrieren i Premier League for å flytte til Saudi-Arabia, der han i dag bor og jobber som dommer.

– Han er sprekkeferdig etter mange år med munnkurv, og veldig ivrig etter å kunne si hva han mener om Premier League, sier Thue.

Kontroversiell dommer: Clattenburg utestengt etter flere regelbrudd

– Er dette en dyr investering for TV 2?

– Jeg vil ikke si det er dyrt. Vi er på et internasjonalt nivå, men seerne fortjener det beste vi kan klare å skaffe dem. Når verdens beste dommer slutter å dømme og begynner i TV 2, så synes vi det er verdt pengene. Og det koster bare peanøtter hvis du ser på hva rettighetene koster, sier fotballsjefen.

Fikk du det med deg? Clattenburg etterforsket av politiet og FA

Clattenburg kommer til å reise til Bergen for å delta i TV 2s Premier League-studio flere ganger både før og etter jul. Han kommer også til å bli brukt som ekspert under kanalens sendinger fra arenaer i England – for første gang allerede denne helgen.

I tillegg kommer Clattenburg til å være tilgjengelig for TV 2 over Skype mens han befinner seg i Saudi-Arabia.

– Av og til sitter vi bom fast og trenger dommerkompetanse. Nå har vi sikret oss den kompetansen fra en som virkelig vet å dømme i Premier League, sier Eystein Thue.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball