Hovedinnhold

Thorstvedt om Tottenhams gullsjanser: - Beste på kanskje 50 år

Erik Thorstvedt har over 200 kamper for Tottenham og tror gamleklubben har sin beste mulighet på lang, lang tid til å ta seriegullet. Likevel tør han ikke spå Spurs helt til topps.

Denne saken handler om:

0Manchester City
0Tottenham Hotspur

– Jeg vil ikke involvere meg for mye emosjonelt, sier Erik Thorstvedt til VG på spørsmål om han tror Totteham er laget som løfter Premier League-pokalen når bortekampen mot Newcastle er gjennomført den 15. mai.

BAKGRUNN: Bursdagsbarnet Eriksen senket City på bortebane

– Det kan jo tenkes at Newcastle er i en posisjon der de ha poeng for å overleve. Det er jo og et scenario og tenke på, sier den tidligere Premier League-burvokteren og nå TV 2-tilknyttede Thorstvedt, og fortsetter.

– Dessuten, selv om jeg mener de hektet seg selv litt av, så er det absolutt nok av kamper igjen til at Manchester City også kan vinne. For ikke å snakke om rotteracet det er mellom topp tre. Det blir jevnt hele veien inn.

VG LIVE: Les utfyllende referat fra Manchester City - Tottenham her

Om mulig ligagull: - Gigantisk

Det virker han å ha rett i. Etter at 26 av 38 runder er spilt i den øverste engelske divisjonen, skiller det bare to poeng mellom topp tre. 

Sensasjonslaget Leicester leder med 53, mens erkerivalene Tottenham og Arsenal følger med sine 51 poeng. På 4. plass ligger Manchester City med 47.

<p>ERIK THORSTVEDT: Her som Tottenham-keeper i 1993.</p>

ERIK THORSTVEDT: Her som Tottenham-keeper i 1993.

Foto: Mats Fogeman, VG

– Men dette er den beste sjansen Tottenham har hatt på kanskje 50 år, sier den tidligere landslagskeeperen, som refererer til at vi må tilbake til 1960/61-sesongen for å finne Tottenhams forrige ligatittel.

– Hvor stort hadde det vært for klubben faktisk å vinne?

– Gigantisk! Det har allerede gått altfor lang tid siden forrige gang, svarer han.

LES OGSÅ: Fem grunner til at Tottenham har blitt et topplag

Hyller Pochettino

Han håper Tottenham klarer å løfte seg fra å være en klubb som nesten holder hele veien inn til å bli et lag som står løpet ut. Denne sesongens suksess gir han manager Mauro Pochettino, som kom inn i forkant av forrige sesong, mye av æren for.

10 store Tottenham-øyeblikk

1951: Vant klubbens første av totalt to ligagull.

1961: Vant «The Double», som første britiske lag i moderne fotballhistorie.

1963: Vant cupvinnercupen, nåværende Europa League.

1972: Vant UEFA-cupen, nåværende Europa League.

1975: Unngikk nedrykk i den øverste engelske divisjonen.

1981: Vant FA-cupen.

1982: Tok reprise av fjoråret og vant FA-cupen.

1984: Vant UEFA-cupen, nåværende Europa League.

1991: Vant FA-cupen, blant annet etter å ha slått byrival og serieleder Arsenal i semifinalen.

2008: Vant Carling Cup, nåværende ligacup. 

Kilde: Daily Mail

– Han har en veldig klar filosofi og har fått spillerne veldig godt trent. I tillegg har han truffet på kjøpene sine samtidig som han har rensket opp i stallen, sier Erik Thorstvedt, og peker på Nabil Bentaleb som en av spillerne som har fått beskjed om at han ikke er god nok.

– Jeg er veldig imponert over jobben Pochettino har gjort. Han har fått en fin balanse i laget og arbeidsmoralen er veldig høy, sier Thorstvedt.

Tar én kamp av gangen

Det er hovedpersonen selv enig i.

– Energi er en av nøklene våre til å vinne kamper. Mentaliteten, hvordan vi spiller og dødballer også, sier Spurs-manager Mauro Pochettino etter seieren. Han, som tidligere har trodd på seriegull, ønsker imidlertid ikke å se for langt fremover i tid.

– Jeg liker ikke å snakke om fremtiden. Det er viktigere for oss å fortsette det harde arbeidet og å vise at vi kan vinne på stadioner som dette. Nå er neste på planen Europa League, og til da må vi være klare. Det er det som er viktig for oss nå, sier den argentinske manageren.

Arsenal-legende Thierry Henry er imidlertid ikke i tvil om at Tottenham-guttene går for gull.

– Du ser hvor mye de løper og kjemper for hverandre. De ønsker å vinne ligaen og det synes, sier han ifølge Sky Sports.

FIKK DU MED DEG GÅRSDAGENS FREKKIS? Slik har du aldri sett Lionel Messi ta straffe før

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball