Hovedinnhold

Terry: - Jeg klikket ikke

** Terrys forsøk på å få avvist saken mot han førte ikke frem
** Nekter for at han lar seg provosere av sjikane

TILTALT: John Terry på vei til rettssakens andre dag tirsdag. Foto: Afp/ Will Oliver
TILTALT: John Terry på vei til rettssakens andre dag tirsdag. Foto: Afp/ Will Oliver
(VG Nett) Etter at John Terrys begjæring om at rasismesaken mot han skulle avvises ble avvist, var det Chelsea-kapteinens tur å innta vitneboksen i rettssalen.

Denne saken handler om:

I går var det QPR-spiller Ferdinand som måtte i vitneboksen for å svare på hvor mange ganger ordet «cunt» ble brukt i krangelen mellom han og Terry under fotballkampen i oktober og akkurat hvordan den obskøne gesten som viste til Terrys påståtte utroskap var. Før lunsj på rettens andre dag ble et avhør som ble gjort med Terry i oktober spilt av i retten.

Etter det begjærte Terrys forsvarer at saken skulle avvises, noe dommeren avviste. Han mente det var lite trolig at Terry ville svare på en anklage om rasisme fra Ferdinand med å gjenta frasen. Da var det bare for Terry å innta vitneboksen hvor han presenterte seg som: John Terry, Chelsea og England.

«Ro deg ned»

Der forklarte han, som han gjorde i avhøret som ble spilt av tidligere på dagen, at Ferdinand hadde kalt han «a fucking prick» for at Terry ikke ga han ballen tilbake etter at han ble felt innenfor straffefeltet.

Og på samme måte som Ferdinand gjorde i går, understreket Terry at dette var en helt vanlig frase brukt mellom fotballspillere i kampens hete.

- Det er en del av spillet, sa han, ifølge The Telegraph.

Det virket ikke helt aktor å ha forstått. Han spurte iallfall Terry om hvorfor han ikke bare sa «Anton, ro deg ned» da en krangel brøt ut mellom dem på banen.

- Du vil ikke oppleve mange fotballspillere som bare sier «ro deg ned», svarte Terry til det.

Heller vil de bruke ord som «knobhead» og «cunt» skal vi tro Terry, som da han ga sin gjennomgang av hva som hadde skjedd, mente at dette var ord han og Ferdinand ropte til hverandre under kampen, ifølge Guardians journalist i rettssalen.

- Hørt alt før

Under utspørringen ville aktor i saken, Duncan Penny, ha Terry til å innrømme at han hadde klikket på banen under kampen mellom QPR og Chelsea i oktober i fjor.

- Du er ingen rasist, men du brukte rasistisk språk fordi du klikket, sa aktor, og hevdet Terry klikket fordi han var lei av sjikane om hans forhold til Wayne Bridges ekskone og fordi Chelsea lå under i kampen mot QPR.

Det avviste Terry med at han var blitt vant med slengord om Bridge-saken på banen.

- Hvis jeg skulle ha klikket, ville jeg ha klikket lenge før, sa Terry og la til:

- Jeg har hørt alt sammen før.

Utspørringen av Terry fortsetter i morgen.

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball