Hovedinnhold

Terry: - Ikke forberedt på å bli kalt rasist

I SORT: Retten hørte i dag på lydopptak av John Terrys første forklaring til FA. Her ankommer han dagens forhandlinger. Foto: Reuters
I SORT: Retten hørte i dag på lydopptak av John Terrys første forklaring til FA. Her ankommer han dagens forhandlinger. Foto: Reuters
(VG Nett) Rasisme-rettssaken mot John Terry (31) fortsetter i Westminster i London.

Denne saken handler om:

I dag lyttet retten til lydopptak av Terrys forklaring til det britiske fotballforbundet (FA), melder The Guardian.

- Jeg har blitt kalt mye i fotballkarrieren min, men å bli kalt rasist, det er jeg ikke forberedt på, sier Terry i forklaringen, som ble gitt en uke etter at beskyldningene dukket opp.

Han forteller at det var derfor han umiddelbart kom med en uttalelse.

John Terry er tiltalt for rasemotivert ordensforstyrrelse etter kampen mot Queens Park Rangers, hvor han skal ha ropt rasistiske fornærmelser mot QPRs Anton Ferdinand.

Les også: Ferdinand: Greit med sjikane, men ikke rasistisk sjikane

Dømmes han, kan han risikere en bot på omlag 24.000 kroner. I Chelsea tjener han 1,5 millioner i uka, men det er mer som står på spill for midtstopperen.

- Ikke min karakter

- Jeg skal ikke ha noe av at Anton tror det om meg, eller noen andre. Det er ikke min karakter i det hele tatt, fortsetter han på lydopptaket.

Terry står på at han bare gjentok det Ferdinand trodde Terry hadde sagt. I lydopptaket forteller han at han ble sint på Ferdinand for beskyldningene.

- Jeg hadde sterke følelser om det, og ville få klarhet i saken før jeg forlot stadion, og før han hadde mulighet til å forlate stadion.

Han oppsøkte Ferdinand etter kampen sammen med sin lagkamerat Ashley Cole. Da sa QPR-spilleren at han ikke hadde anklaget ham, forteller Terry.

Han sier at han er klar over at videobildene ikke ser bra ut for folk som ikke forstår sammenhengen.

Rettssaken skal vare ut denne uka.

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball