Hovedinnhold

- Terry burde få sparken

TILTALT: Det blir i dag klart om John Terry dømmes for rasisme eller ikke. Foto: Afp/ Carl Court
TILTALT: Det blir i dag klart om John Terry dømmes for rasisme eller ikke. Foto: Afp/ Carl Court
(VG Nett)Clarke Carlisle, leder for den britiske fagforeningen for profesjonelle fotballspillere, mener at John Terry bør få sparken om han dømmes for rasisme i dag.

Denne saken handler om:

- Syns jeg at fotball burde følge de samme regler og reguleringer som alle andre arbeidsplasser? Ja, det burde det.

Clarke Carlisle, styreformann i Professional Footballers' Association, som er den britiske fagforeningen for profesjonelle fotballspillere, altså Terrys fagforening, mener at i alle andre yrker ville en rasismetiltale føre til en suspensjon.

I dag kl. 15 blir det klart om Terry dømmes for utsagnene han skal ha kommet med mot Anton Ferdinand under en kamp i oktober i fjor.

Blir han kjent skyldig er Carlisle ikke i tvil om hvilke konsekvenser det bør få. I et intervju med Daily Express sier han rett ut at Chelsea-kapteinen bør får sparken.

- Hvis Terry blir funnet skyldig vil det være interessant å se

Clarke Carlisle Foto: PA Photos/ John Walton
Clarke Carlisle Foto: PA Photos/ John Walton

om noen har mot til å gjennomføre de samme prinsipper i fotballverden som gjelder for resten av arbeidsverden. Det vil i tilfelle få konsekvenser for hele spillet, sier Carlisle, som tidligere spilte for Anton Ferdinands klubb, Queens Park Rangeres.

Carlisle har akkurat ferdigstilt en TV-dokumentar om rasisme som skal sendes på britisk TV på mandag. Han sier han i den anledning har vært i kontakt med flere fargede engelske fotballspillere for å få deres syn på rasisme i fotballen, men at ingen ville delta.

- Vi fikk aldri noen skikkelige svar fra spillerne på hvorfor de var så skeptiske til å snakke, sier Carlisle, og legger til at han tror det er fordi de ikke ønsker å lage oppstyr ved å være det han kaller en militant aktivist.

- Profesjonelle spillere får høye lønninger, men en gjennomsnittelig karriere er bare på åtte år. Du har ikke lyst å stikke deg frem og potensielt påvirke lengden på egen karriere, mener han.

Carlisle mener en potensiell løsning for å sikre flere asiatiske og fargede spillere og trenere i det engelske fotballsystemet er å innføre et kvoteringssystem.

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball