Hovedinnhold

Svakeste United-utgave siden 1990

* 0-2 og 2-3 ble til 3-3 for van Gaal: – Alle vet at det er vår egen feil
* Wayne Rooney scoret to mål: – Det kostet oss å gi bort tullete mål

(Newcastle - Manchester United 3-3) United ledet 2-0, 3-2 og gikk mot en sjelden opptur da matchuret viste 90 minutter. Så dukket backen Paul Dummett (24) opp og sørget for å forverre situasjonen for Louis van Gaal (64).

Denne saken handler om:

Newcastle-spilleren er ikke akkurat kjent for å score mål, men traff voldsomt i kampens 90. minutt.

En klarering datt ned i bena på Dummett som fyrte løs med venstrefoten fra 16 meter. Ballen traff Chris Smalling og forsvant helt oppe i krysset.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

Scoringen var nok til å sikre Newcastle ett poeng og frata Manchester United muligheten til tre poeng og en sjelden opptur de siste månedene.

Louis van Gaal får ikke kritikk for å spille kjedelig fotball tirsdag kveld, men faktum er at 34 poeng etter 21 kamper er svakest hos de røde siden 1989/90-sesongen (24 poeng). Laget har nå åtte poeng opp til serieleder Arsenal som i tillegg har én kamp mindre spilt.

– Vi rotet det bort. Dommerne ga også et straffespark etter det jeg syns var en duell. Man ser at Mitrovic dyttet hånden i hodet på Smalling. Når begge er involvert, kan man ikke avgjøre hvem som er verst. Men det var ikke dommeren som tapte kampen for oss. Det klarte vi selv, sier van Gaal i et intervju vist på TV 2s Premier League-kanal.

– Også på det tredje målet var vi uheldige da ballen traff Smalling. Vi kunne scoret seks mål. Når man mister seieren er det leit, og alle vet at det er vår egen feil. Ikke dommerens eller motstanderens, fortsetter nederlenderen.

VG-kommentar: Det hjalp ikke å underholde heller, van Gaal

Mål-opptur

Gjestene trodde trolig de hadde avgjort da Wayne Rooney bøyde ballen helt borte i hjørnet 11 minutter før slutt.

Da 3-2-målet kom var det etter Uniteds tredje skudd på mål, og for første gang på 17 kamper scoret Louis van Gaals gutter mer enn to mål i en og samme kamp.

– Vi ledet 2-0 og kom tilbake på 3-2, så det er skuffende at vi ikke holdt hele veien ut. Vi skulle vunnet denne kampen. Det kostet oss å gi bort tullete mål. Vi skapte sjanser og scoret mål. Det er skuffende. Det føles godt å få to mål, men resultatet er skuffende, oppsummerer Wayne Rooney.

<p>SKUFFET: Wayne Rooney etter kampslutt.<br/></p>

SKUFFET: Wayne Rooney etter kampslutt.

Foto: Scott Heppell, Ap

– Dette føles som en seier. Vi trenger alle poeng vi kan få, og dette poenget fortjente vi. Denne klubben hører ikke hjemme i bunnen, sier Dummett i et intervju vist på TV 2s Premier League-kanal.

Det tok bare ni minutter før det som skulle bli en ellevill fotballkamp «tok fyr». Chancel Mbemba veivet meningsløst med armene inne i boksen og klarte i tillegg å stikke dem foran Marouane Fellaini da han avsluttet en corner med hodet. Straffe og 0-1 ved Rooney ble resultatet av det.

– Når du vil stoppe en heading fra Fellaini ved å ta hånden foran ballen, er det hendene som søker ballen. Det der er ikke noe å diskutere, mener van Gaal.

– Soleklar straffe! Det kan det ikke være noen tvil om, var dommen til TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen på Twitter.

Rev ned Mitrovic

Sju minutter før pause var landslagsspilleren sentral på en kontring. Han ventet ut Fabricio Coloccini og slo perfekt til Jesse Lingard som la ballen mellom bena på Robert Elliot.

Newcastle virket rystet etter gode åpningsminutter, men fikk troen like før pause da Georginio Wijnaldum nok en gang traff blink på hjemmebane med en lekker avslutning etter et godt løp inn i feltet.

De svarte og hvite fra Nord-England kom voldsomt ut etter pause og valset over United. Midtveis endte en voldsom brytekamp mellom Chris Smalling og Aleksandar Mitrovic med straffe og 2-2 signerte den sterke Newcastle-spissen.

– Jeg så ikke situasjonen. Slikt skjer hver kamp med spillere i boksen. Det er tøft for dommeren å avgjøre. Sånn er spillet, sier Rooney.

– Smalling startet å holde. Da må man faktisk betale prisen for det hvis dommeren ser det, sier Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio.

Mot spillets gang sendte Rooney gjestene i ledelsen på ny, men seieren glapp på tampen da Dummett feide ballen i vinkelen. Minutter i forveien for 3-3-målet burde Fellaini punktert kampen med en nikk fra kort hold, men ballen gikk rett i fanget på keeper Elliot.

– Sesongens råeste kamp. Det er noe av det verste jeg har sett. Det var slitsomt å se på, sier Simen Stamsø Møller i TV 2s Premier League-studio.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball