Hovedinnhold

Sunderland-stjerne sparket etter seksuelt misbruk av 15-åring

<p>FERDIG I SUNDERLAND: Adam Johnson har fått sparken etter at han innrømmet skyld i den pågående rettssaken der han står tiltalt for seksuell omgang med en 15-åring.Her jubler han etter å ha scoret 1-2-målet mot Liverpool sist helg.</p>

FERDIG I SUNDERLAND: Adam Johnson har fått sparken etter at han innrømmet skyld i den pågående rettssaken der han står tiltalt for seksuell omgang med en 15-åring.Her jubler han etter å ha scoret 1-2-målet mot Liverpool sist helg.

Foto: Carl Recine, Reuters
I går innrømmet Adam Johnson (28) at han hadde hatt seksuell omgang med en 15 år gammel jente. I dag fikk han sparken fra Sunderland, og mistet sponsoravtalen med Adidas.

Denne saken handler om:

Den 28 år gamle midtbanespilleren sa seg i går skyldig i to av fire tiltalepunkter da han møtte i retten i Bradford. Han innrømmet seksuell omgang med en mindreårog, og innrømmet å ha «utnyttet offeret følelsesmessig».

Han må møte i retten igjen fredag, og må da svare for to andre tiltalepunkter om seksuell om med et barn. Rettssaken er ventet å vare i to uker.

VG i 2015: Premier League-spiller arrestert for overgrep mot mindreårig

«I lys av Adam Johnsons innrømmelse av skyld, har klubben i dag terminert kontrakten hans med umiddelbar effekt. Klubben vil ikke kommentere dette ytterligere» heter det i en pressemelding fra ledelsen i Premier League-klubben.

Tidligere i dag hadde utstyrsgiganten Adidas offentliggjort at de hadde avsluttet samarbeidet med Johnson som følge av rettssaken.

Sunderland-manager Sam Allardyce svarte for øvrig på spørsmål om Johnsin tidligere denne uka, og bekreftet da at han ikke var aktuell for helgens møte med Manchester United.

– Han er ikke tilgjengelig i helgen, så får vi se hvordan det blir etter det, sa Allardyce.

KJÆRESTEN VAR MED: Stacey Flounders (t.v.) var til stede i Bradford Crown Court da Adam Johnson sa seg skyldig i to av fire tiltalepunkter.
KJÆRESTEN VAR MED: Stacey Flounders (t.v.) var til stede i Bradford Crown Court da Adam Johnson sa seg skyldig i to av fire tiltalepunkter. Foto: Andrew Yates, Reuters

Det er snart et år siden det ble kjent at Johnson var blitt arrestert, og han ble suspendert av klubben. Han var tilbake på banen et par uker senere, og har spilt 19 ligakamper for Sunderland denne sesongen. Laget ligger for øvrig nest sist i Premier League.

Han spilte sin foreløpig siste landskamp for England i 2012, rett etter overgangen fra Manchester City til Sunderland som betalte nærmere ti millioner pund for ham. Johnson slo igjennom for Middlesbrough og ble hentet til City i 2010 der han slet med å spille seg til fast plass.

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball