Hovedinnhold

Spurs-stjerne i masketrøbbel før storkamp

MASKERT MÅLMASKIN: Harry Kane spiller med maske på grunn av et nesebrudd. Her borte mot West Ham i midtuken.
MASKERT MÅLMASKIN: Harry Kane spiller med maske på grunn av et nesebrudd. Her borte mot West Ham i midtuken. Foto: Stefan Wermuth, Reuters
Harry Kane (22) spiller med beskyttelsesmaske på grunn av et nesebrudd. Det kan gjøre ham dårligere, tror Tottenham-trener Mauricio Pochettino (44).

Denne saken handler om:

– Han spiller med en maske og noen ganger kan det plage deg, sier Pocchettino i forkant av lørdagens brennhete London-derby mot Arsenal.

Han tror at beskyttelsesmasken til Kane begrenser spillerens synsvinkel.

– Det er kanskje lettere for Nemanja Matic (Chelseas midtbanespiller har spilt med maske) eller andre spillere som spiller lengre bak i banen, for kreativitet er ikke deres problem. Men man må være skarp når man er en kreativ angrepsspiller, sier Tottenham-treneren ifølge The Guardian.

ANBEFALES: Den populære klubben som «aldri» vinner – hva er det med Tottenham?

– Han er ikke en maskin

Det var under Tottenhams FA-cuptap mot Crystal Palace for to uker siden at Kane brakk nesen etter å ha fått en albue i ansiktet. Den engelske landslagsspilleren, som har scoret 19 klubbmål og to England-mål denne sesongen, har til gode å score med masken på. Mot både Swansea og West Ham har han gått målløs av banen. Ifølge Pochettino må han bruke masken i minst tre uker til.

LES OGSÅ: Kun Spurs er bedre enn Chelsea

– Harry hadde to eller tre store målsjanser mot West Ham. Han var uheldig. Sånt skjer. Jeg har full tiltro til ham. Noen ganger er det perioder hvor det er vanskelig å score. Han er ikke en maskin, sier Pochettino.

Men Kane har senket Arsenal før.

Og enkelte vil hevde at Tottenhams motstander i lørdagens storkamp, Arsenal, har langt større problemer enn en plagsom maske foran det som kan bli en avgjørende kamp for deres sesong. Arsène Wengers menn har tapt tre strake kamper (mot Barcelona, Manchester United og Swansea). Det er seks poeng opp til serieleder Leicester.

LEST DENNE? Tottenham-sjefen tvang spillerne til å gå på glødende kull!

Henry og Wenger i ordkrig

De svake prestasjonene har fått Arsenal-legenden Thierry Henry til å reagere.

– Jeg har aldri sett supporterne så sinte. De buet på manageren, byttene og feilpasninger, skrev Henry i sin faste The Sun-spalte etter hjemmetapet mot Swansea.

<p>KLASSISK DUO: Thierry Henry og Arsène Wenger har utviklet sterke bånd gjennom mange år sammen i Arsenal. Nå småkrangler de i mediene.<br/></p>

KLASSISK DUO: Thierry Henry og Arsène Wenger har utviklet sterke bånd gjennom mange år sammen i Arsenal. Nå småkrangler de i mediene.

Foto: Ian Kington, Afp

Han lar spillerne gjennomgå:

– De la seg ned i gresset etter kampen. Det liker jeg ikke når det fortsatt er 30 poeng å spille for. Spillerne må reise seg og kjempe. De er fortsatt i posisjon til å vinne serien, men slik de spiller nå kan jeg ikke se for meg at de vil vinne.

KRISESTEMNING I ARSENAL: – De er i totalkollaps

Arsène Wenger svarte fredag med et lite stikk mot sin landsmann Henry, som faktisk er ansatt i Arsenal som juniortrener.

– Henry har sine meninger. Han har ikke det rette inntykket av de 60 000 supporternes mening. Fordi han sitter i de beste setene åpå stadion, sa Wenger.

Arsenal-sjefen må klare seg uten flere nøkkelspillere. Blant annet keeper Petr Cech og midtstopper Laurent Koscielny mister skjebneoppgjøret mot erkerival Tottenham.

PODCAST: Må snakke om Leicester-gull nå

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball