Hovedinnhold

Sjekk Spurs-nedturen etter Capellos England-exit

* Manager Redknapp umiddelbart utpekt som arvtaker - da sluknet Tottenham
* Tidligere Harry-elev Soma: - Jeg tror han brenner for den jobben han har

FORMSVIKT: Tottenham hadde et godt grep om tredjeplassen frem til Fabio Capello fikk sparken som landslagssjef og Harry Redknapp ble linket til den ledige jobben. Foto: Grafikk: Tom Byermoen
FORMSVIKT: Tottenham hadde et godt grep om tredjeplassen frem til Fabio Capello fikk sparken som landslagssjef og Harry Redknapp ble linket til den ledige jobben. Foto: Grafikk: Tom Byermoen
(VG Nett) Tottenham har plukket under halvparten så mange poeng i snitt etter at Harry Redknapp (65) ble linket til England-jobben som før Fabio Capello (65) trakk seg 8. februar.

Denne saken handler om:

Umiddelbart etter at italieneren takket for seg, pekte et samlet engelsk pressekorps ut favoritten til å overta - Harry Redknapp.

- Redknapp er det England vil ha. En engelsk landslagssjef må være utrolig sterk, ikke lese avisene, være populær blant spillerne og en god psykolog, sa den anerkjente kommentatoren Henry Winter i The Telegraph - som har dekket engelsk klubb- og landslagsfotball i en årrekke til VG.

Redknapp uttalte selv få dager senere at det var smigrende å være linket til balløyas kanskje mest utfordrende jobb, der Stuart Pearce nå er midlertidig ansatt, men at han hadde fullt fokus på Tottenham-jobben.

United dro fra

Det kan godt være, men faktum er at London-klubbens formkurve har stupt etter Capellos exit. Tottenham lå på tredjeplass med kun fem poeng opp til Manchester United med et poengsnitt på 2,08 før stillingen som England-sjef ble ledig.

De ni Premier League-kampene i ettertid har gitt kun to seirer og ett poeng i snitt for Spurs. Tottenham er passert av erkerival Arsenal og presses av Newcastle og Chelsea. Avstaden opp til Manchester United har økt fra fem til 20 poeng.

TRAKK SEG: Fabio Capello, her på tribunen under en kamp mellom Milan og Juventus. Foto: AFP
TRAKK SEG: Fabio Capello, her på tribunen under en kamp mellom Milan og Juventus. Foto: AFP


- Det er umulig å si hva som har skjedd, men Redknapp sier selv formsvikten og England-linken ikke har noen sammenheng. Jeg vet ikke om han har mistet fokus, men det har begynt å lugge, og situasjonen ser ut til å ha forverret seg, sier leder i Tottenhams Venner, Vidar Edell.

Vil beholde Harry

Han tror Spurs-fansen håper å beholde Redknapp også neste sesong til tross for den svake poengfangsten de siste to månedene. 5-0 over Newcastle er et av få høydepunkter for supporterne etter 8. februar, og den seieren kom kun tre dager etter Capello trakk seg.

- I sum har sesongen vært bra den. Det som trøster meg litt nå er at et par av lagene rundt oss er veldig i flyten. Det er en håndfull kamper igjen, og det skal mye til om det holder inn for dem samtidig som vi håper det kan snu for oss, sier Edell.

Da Redknapp ble konfrontert med den svake poengfangsten og om rykteflommen forstyrret ham selv og spillerne, svarte manageren:

- Det er tull fra ende til annen. Det er det største tullet jeg har hørt i hele mitt liv!

Hentet Soma

SPILTE UNDER REDKNAPP: Ragnvald Soma. Foto: AFP
SPILTE UNDER REDKNAPP: Ragnvald Soma. Foto: AFP


Ragnvald Soma ble hentet til West Ham fra Bryne av Harry Redknapp i 2001. Midtstopperen fikk med seg sju kamper for «The Hammers», og hadde den nåværende Tottenham-manageren som sjef i tre måneder frem til Glenn Roeder tok over på Upton Park.

- Jeg likte Redknapp veldig godt, og syntes han var flink. Jeg tror han brenner for den jobben han har, uansett om det er England, Tottenham eller West Ham. At de har tatt færre poeng nå, tror jeg ikke har så mye med ryktene å gjøre, sier Soma til VG Nett.

32-åringen, som siden 2009 har holdt til i østerrikske Rapid Wien, husker godt inntrykkene han fikk av «'Appy 'Arry», selv om perioden under ham var kort.

- Han har fått kritikk mot seg som går på at han ikke er så god på det taktiske og det faglige. Hva var ditt inntrykk?

- Han gjorde ting på en annen måte enn hva jeg er vant med fra Norge og andre steder, men han fikk resultater. Men han har veldig flinke folk som jobber for seg, og det finnes styrker og svakheter hos alle. Jeg tror han har kontroll på det, men jeg har ikke så godt grunnlag til å si så mye om det.

- Hva var mest annerledes?

- Jeg er for eksempel vant med at hovedmannen, han som tar ut laget, er på feltet hver dag. Redknapp var ikke alltid ute, kanskje to-tre dager i uken. Det var en stor omveltning. For eksempel ble det helt annerledes i West Ham da Roeder tok over. Han var på feltet hver dag og la seg på en helt annen linje, sier Soma.

Tottenhams kamper etter 8. februar:
Newcastle (h) 5-0
Stevenage (b) 0-0 (FA-cup)
Arsenal (b) 2-5
Manchester United (H) 1-3
Stevenage (h) 3-1 (FA-cup)
Everton (b) 0-1
Bolton (h) 1-1 (avbrutt FA-cup)
Stoke (h) 1-1
Chelsea (b) 0-0
Bolton (h) 3-1 (FA-cup-omkamp)
Swansea (h) 3-1
Sunderland (b) 0-0
Norwich (h) 1-2

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball