Hovedinnhold

Shelvey: - Aldri om jeg trekker meg i den taklingen

* Ble utvist etter tøff takling - kranglet med Alex Ferguson
* United snudde høydramatisk Liverpool-oppgjør

UTVIST: John Evans ligger nede etter taklingen fra Jonjo Shelvey (t.h.). Foto: Peter Byrne, Pa Photos
UTVIST: John Evans ligger nede etter taklingen fra Jonjo Shelvey (t.h.). Foto: Peter Byrne, Pa Photos
(VG Nett) (Liverpool-Manchester United 1-2) Jonjo Shelvey (20) beklager til Liverpool-fansen, men sier samtidig at han ikke angrer på taklingen som fikk ham utvist mot Manchester United.

Denne saken handler om:

Liverpool tok ledelsen med ti mann på banen, men Manchester United snudde det dramatiske oppgjøret på Anfield.

Robbin van Persie satte inn vinnermålet for United på straffespark ni minutter før slutt - etter at Antonio Valencia hadde blitt felt av Glen Johnson.

VG LIVE: Les fyldig referat her

Åpningen av oppgjøret mellom de to erkerivalene var preget av flere tøffe taklinger, men verken bortelagets Patrice Evra eller Liverpools Jonjo Shelvey fikk gule kort da de i løpet av den første drøye halvtimen feide ned en motspiller.

SÅ RØDT: Jonjo Shelvey fikk se det røde kortet av dommer Mark Halsey etter en takling av Jonny Evans. Foto: Pa Photos
SÅ RØDT: Jonjo Shelvey fikk se det røde kortet av dommer Mark Halsey etter en takling av Jonny Evans. Foto: Pa Photos

I stedet trakk dommer Mark Halsey opp det røde kortet da Shelvey etter 39 minutter hoppet inn i en takling på Johnny Evans, og traff United-forsvareren i leggen med knottene.

- Jeg beklager til fansen for å ha blitt utvist, men aldri om jeg trekker meg i den taklingen i en så viktig kamp. Unnskyld, skriver Shelvey på nettsamfunnet Twitter .

Gir dommeren rett

På vei i garderoben kunne man se på TV-bildene at unggutten skrek til United-manager Alex Ferguson.

- Jeg har også beklaget til Sir Alex. Det er bare det at der jeg kommer fra forsøker man ikke å provosere frem utvisninger, skriver Liverpool-spilleren.

Ferguson hadde følgende å si om dialogen med den utviste spilleren:

- Han prøvde å skylde på meg, antar jeg. Han er ansvarlig for sine egne taklinger handlinger, sier United-manageren, ifølge BBC.

- Shelveys utvisning var et klart rødt kort. Det var et farlig forsøk på å nå ballen. Evans gikk for ballen og tok den, så jeg mener dommeren ikke kunne gjort noe annet, fortsetter han.

I TV2s Premier League-studio mente Erik Thorstvedt at utvisningen var tvilsom.

- Denne er farlig for han kan skade Evans, men jeg syens det er for heavy med rødt kort. De kommer inn med knotter begge to. Jeg synes det hadde holdt med gult kort der. Det er en situasjon hvor begge kommer inn på nesten samme måte, sier han.

Vakkert mål

Liverpool lot seg ikke stoppe av at de var blitt én mann mindre på banen, og åpner andre omgang best. Allerede før minuttet var spilt banket Steven Gerrard inn 1-0 til hjemmelaget - og feiret med å peke opp på himmelen.

Før kampen ble det avholdt minnemarkering for de 96 supporterne som døde i Hillsborough-tragedien i 1989, der Gerrards fetter var blant ofrene. Nylig kom det ut en rapport som avslørte sannheten om tragedien den dramatiske april-dagen.

Kun fem minutter senere serverte Uniteds Rafael et lite stykke fotballkunst da han med venstrebeinet skrudde ballen opp i motsatt hjørne.

Etter at Liverpool hadde dominert første omgang, handlet stort sett om United etter utligningsmålet.

Gjestene fikk imidlertid ikke uttelling før dommer Halsey pekte på straffemerket etter 76 minutter. En skade på Daniel Agger gjorde at det tok fem nye minutter før van Persie - via Pepe Reinas fingertupper - satte inn vinnermålet.

- Det er en veldig liten dytt. Den er litt tvilsom, mener Thorstvedt om straffesituasjonen.

Liverpool-spillerne skrek på straffe da Luis Suarez gikk i bakken etter 57 minutters spill, men dommeren blåste ikke.

- Liverpool skulle hatt straffe. Reprisen viser at Suarez er først på ballen og at Evans sparker borti foten til Suarez. Han er ikke borti ballen, mener TV2-ekspert Petter Myhre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SLUTT PÅ BRÅKET: Luis Suarez og Patrice Evra viste at de har lagt bråket mellom dem bak seg, da de tok hverandre i hendene før avspark på Anfield søndag. Foto: Pa Photos
SLUTT PÅ BRÅKET: Luis Suarez og Patrice Evra viste at de har lagt bråket mellom dem bak seg, da de tok hverandre i hendene før avspark på Anfield søndag. Foto: Pa Photos


De to kamphanene Patrice Evra og Luis Suarez tok hverandre i hånden før kampstart. Det var første gang de to hilste på hverandre etter rasismesaken som endte med at Liverpool-spilleren ble utestengt i åtte kamper i forrige sesong.

PS! Demba Ba scoret sitt fjerde mål for sesongen, og sørget for at Newcastle vant 1-0 over Norwich hjemme på Sports Direct Arena søndag. Newcastle står dermed med åtte poeng på de fem første kampene i Premier League.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball