Hovedinnhold

Shane Long løp raskest av alle i Premier League

<p>VIL DU VÆRE MED SÅ HENG PÅ: Shane Long i duell med Tottenhams Toby Alderweireld (t.v.) i en kamp i mars i år.</p>

VIL DU VÆRE MED SÅ HENG PÅ: Shane Long i duell med Tottenhams Toby Alderweireld (t.v.) i en kamp i mars i år.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters
Det går radig unna når Shane Long (30) får opp toppfarten.

Denne saken handler om:

Etter at tallmaterialet fra alle seriekampene nå er analysert er det Southampton-spissen som kan kalle seg Premier Leagues raskeste spiller.

I sesongdebuten mot Watford kom Long opp i 35.31 km/t. Dermed topper iren en liste med 10 spillere som alle hadde makshastighet på over 35 km/t i en kamp.

Langt bak Bolt

Marcus Rashford går for å være en av de raskeste spillerne i Premier League. Den unge Manchester United-spissen ble målt til 35.21 km/t på sitt raskeste sist sesong.

Her er de åtte andre på topp 10-listen:

3. Matt Phillips (West Bromwich) 35.20 km/t
4. Brad Smith (Bournemouth) 35.19 km/t
5. Lynden Gooch (Sunderland) 35.19 km/t
6. Kyle Walker (Tottenham) 35.18 km/t
7. Jamie Vardy (Leicester) 35.10 km/t
8. Erik Pieters (Stoke) 35.10 km/t
9. James McClean (West Bromwich) 35.04 km/t
10. Eden Hazard (Chelsea) 35.03 km/t.

Les også: Slik spilles Premier League 2017/2018: London-giganter møtes i 2. runde

For å dra en sammenligning til verdens raskeste mann. Da Usain Bolt satte sin verdensrekord på 100 meter under VM i Berlin i 2009 på 9.58 ble makshastigheten målt til 44.72 km/t.

I Premier League er det ingen spillere som har blitt målt til over 36 km/t av de seks kameraene på stadionene som tar 25 bilder i sekundet når spillerne er på farten.

Gosling løp mest

Av statistikken fra Premier League går det fram at Kyle Walker ikke bare var blant de seks raskeste. Tottenham-backen var også den som hadde den lengste spurten  i en kamp med 73,1 meter.

Joshua Kings lagkamerat i Bournemouth, Dan Gosling, er offisielt den som har løpt mest i en kamp med 14 kilometer i 3-3-kampen hjemme mot Arsenal 3. januar.

Flest spurter i én kamp rakk Duncan Watmore. Sunderland-vingen fikk registrert 105 (!) spurter da Hull ble besieret 3-0 i november i fjor.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball