Hovedinnhold

Prisøkning hos TV2:

Premier League og Tippeligaen blir dyrere

<p>DYRERE: Å se Premier League og Tippeligaen blir dyrere i Norge. Her jubler Manchester United for seier mot Arsenal.</p>

DYRERE: Å se Premier League og Tippeligaen blir dyrere i Norge. Her jubler Manchester United for seier mot Arsenal.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters
  • Send en melding til
TV2 øker prisen du må betale for å se norsk og engelsk eliteserie.

Denne saken handler om:

Av Herman Folvik

449 kroner i måneden blir den nye prisen du må betale for å se Premier League eller Tippeligaen. TV2 slår sammen en ny sportspakke til denne summen. Det er ikke mulig å velge kun en av ligaene. Dagbladet omtalte saken først.

– Det er to grunner. Det ene er at vi ønsker å samle fotballen i et tilbud, der det før har vært to deler. Vi har en brukerbase hvor mange kjøper produktene hver for seg. De får en prisreduksjon fra 648 kroner til 449 kroner nå. Det andre er at vi har en økning på kostnadene til rettighetene som vi må kompensere på brukermarkedet. Dette gjelder kun nye kunder fra 1. mars. De som har tilgang fra før vil ikke oppleve en prisøkning ennå, sier Steinar Brændeland, direktør for TV 2 Brukerbetaling, til VG.

Les også: Arsenal-legende mener Wenger må gå uten tittel i år

– Hvorfor gjør dere det umulig å se enten kun Premier League eller Tippeliga?

– Det er fordi vi vil samordne de produktene vi har, svarer TV2-direktøren.

– Hvilke reaksjoner venter dere?

– I oversikter over hva fotball koster så har det vært veldig høyt, nå er det samlet i TV2. Noen vil oppleve en prisreduksjon og for de er det gledelig. Andre vil måtte betale mer, det er sjeldent trivelig. Slik er det. Rettigheter utvikler seg, sier Brændeland.

VG PLUSS: Hva er det med Tottenham?

– Vil det komme flere endringer?

– Nei, ikke på kort sikt. Det neste vi kanskje vil se er etter at Tippeligaen er ferdig i november, sier Brændeland.

Tidligere har du fått tilgang til Premier League for 299 kroner i måneden på TV2 Sumo. Etter årets Tippeliga-sesong overtar Discovery rettighetene til norsk fotballs høyeste nivå.

Fått med deg VG Sportens nye podcast? Hør Ylvis' herlige beklagelse til Carlsen etter jakkestunt

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball