Hovedinnhold

Owen klar for United

SMILTE: Michael Owen smilte på vei ut fra den medisinske testen. Noe senere hadde han signert kontrakt med Manchester United. Foto: Reuters
SMILTE: Michael Owen smilte på vei ut fra den medisinske testen. Noe senere hadde han signert kontrakt med Manchester United. Foto: Reuters
Spissveteranen Michael Owen fortsetter karrieren i Manchester United, opplyser klubben fredag kveld.

Denne saken handler om:

Owen har skrevet under på en toårskontrakt med den regjerende seriemesteren.

- Michael er en klassespiss som har bevist at han har målteft på høyeste nivå. Det har det aldri vært tvil om. Å komme hit, med alle forventningene vi har til ham, er noe Michael vil elske, sier manager Alex Ferguson til klubbens nettside.

Les også:Owen på plass i Manchester

Men at United var neste stoppested, hadde han ikke ventet seg.

- Jeg hadde nettopp begynt å snakke med andre klubber da Sir Alex ringte meg ut fra det blå. Han inviterte meg til frokost og der fortalte han meg at han ville hente meg, sier Owen.

Europas beste

- Jeg sa ja med en gang, legger han til.
Spissen spilte for Liverpool fra 1996 til 2004. Deretter søkte han lykken i Real Madrid, men det ble med én sesong på Santiago Bernabeu.

VGD:Diskutér Owen-overgangen her

I 2001 ble han kåret til Europas beste fotballspiller. På 89 landskamper for England har han scoret 40 mål. I United får han spille sammen med Wayne Rooney, som han tidvis gjorde stor suksess i spann med for England.

- Stor mulighet

- Jeg ser fram til å bli en United-spiller og jeg er heldig som kjenner mange av spillerne allerede, sier Owen.

- Dette er en stor mulighet for meg, og jeg akter å gripe den med begge hender, legger han til.

Overgangen blir antakeligvis en av sommerens største, etter Cristiano Ronaldos famøse overgang fra United til Real Madrid.

Sist sesong var Owen i aksjon for Newcastle som rykket ned. Forrige måned ble det kjent at Owen ville forlate laget i nordøst.

Nå fortsetter han spillet i den engelske eliteserien som Manchester United-spiller. Det blir antakeligvis en av sommerens store overganger, etter Cristiano Ronaldos famøse overgang fra United til Real Madrid.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball