Hovedinnhold

Norske Etzaz (17) signerte proffkontrakt med United

SIGNERTE PROFFKONTRAKT: Norske Etzaz Hussain signerte proffkontrakt med Manchester United på sin egen 17-årsdag. Foto: Christian Clausen, Østlandets Blad
SIGNERTE PROFFKONTRAKT: Norske Etzaz Hussain signerte proffkontrakt med Manchester United på sin egen 17-årsdag. Foto: Christian Clausen, Østlandets Blad
(VG Nett) Etzaz Hussain (17 i dag) fra Langhus kunne neppe drømt om en bedre bursdagsgave.

Denne saken handler om:

Manchester United bekrefter på sin hjemmeside at Hussain i dag har signert en proffkontrakt. Unggutten flyttet til England for 11 måneder siden, og har fram til nå tilhørt U18-laget.

- Etzaz er veldig fornøyd. Han har vært i United i ett år, og gjort sine saker veldig bra. Dette viser at klubben ønsker å satse på han, sier rådgiver Jim Solbakken til VG Nett.

VG Nett-leser:
Han har vel det aller meste som trengs for å nå den absolutte toppen. Ekstrem teknikk og en veldig bra skudd/pasningsfot.
Diskuter Hussain her!

Hussain hadde allerede en avtale som strakk seg ut 2011/2012-sesongen før han signerte en ny 2,5-årskontrakt onsdag. Den unge norske landslagsspilleren var på prøvespill flere ganger før han flyttet til England i fjor vinter. I fjor høst fikk han skulderen ut av ledd, og måtte legge seg under kniven.

Les også:Norske Etzaz (16) klar for United

17-åringen beskrives som en teknisk god midtbanespiller som flere ganger har markert seg sterkt på klubbens juniorlag. Der har han også spilt sammen med norske Joshua King og Magnus Wolff Eikrem.

Så sent som i helgen ble Hussain matchvinner da Uniteds U18-lag snudde 0-2 til 3-2 mot Stoke. Torsdag er han med i troppen da Uniteds juniorlag skal spille semifinale i Youth Cup.

VG LIVE:Se kveldens kamp mellom United og City her!

- Etzaz blir sett på som veldig lovende. Det er ikke alle som får proffkontrakt med United når de fyller 17. Dette viser at klubben har stor tro på han, sier den Manchester-bosatte united.no-skribenten Jon Martin Henriksen til VG Nett.

Søndag spiller Ole Gunnar Solskjær og hans reservelag treningskamp mot Stabæk i Telenor Arena. Det er tvilsomt om Hussain blir med i United-troppen til den kampen.

PS! Engelske klubber har ikke lov til å signere proffkontrakt med spillere før de har fylt 17 år.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball